Sørnett

Nå blomstrer det snart i byen

Parkvesenet setter ut de første blomstene før sommeren. Foto: Annicken Fredriksson

Parkvesenet setter ut de første blomstene før sommeren. Foto: Annicken Fredriksson

18.000 blomster skal snart pryde gatene i Kristiansand. På Parkvesenets gartneri i Kristiansand har de jobbet et helt år for at blomstene skal bli klare til sommeren.

Publisert:

- Forventningene er alltid store hos folk i Kristiansand, sier Jeanett Spelich, gartner ved parkvesenets gartneri.  Hun forklarer hvor mye arbeid det faktisk ligger bak de flotte plantene som pynter opp byen hver sommer.

[img126288_2RS]

Kommunen bruker om lag 600.000 kroner hvert år på blomster og planter som skal settes ut i de mange gatene i Kristiansand. I tillegg til dette er byens forretninger med på å betale om lag 500.000 kroner for å være med på å bidra til å få byen til å blomstre.

Vedlikehold

-Det er jo jobb hele året. Det er veldig mye vedlikehold og rengjøring, noe som er en viktig del av jobben, sier Spelich.

I tillegg skal nye planter og blomster dyrkes fram og ferdigstilles før neste års bruk. Noen blomster er allerede å se i byen. Og i slutten av mai, begynnelsen av juni vil resten settes ut i gatene.

[img126288_3LM]

- Heldige

[img126288_4RS]

-I Kristiansand er vi heldige, sier Merete Eikild fra Parkvesenet.

Hun forteller at flere forretninger og enkeltpersoner er med på å betale for byens blomster, som et slags «spleiselag». Kvadraturforeningen i Kristiansand er en av de største aktørene som er med på å betale for blomstene.

- Vi ser på byen som en viktig visuell verdi for våre kunder for å skape en stemningsfull opplevelse av Kristiansand sentrum, sier leder for kvadraturforeningen, Harald Andersen.

- Helsegevinst

Merete Eikild påpeker at bare vanning og vedlikehold av plantene som allerede er i gatene tar opp mye tid og ressurser.

Vedlikehold er parkvesenets jobb, og til dette brukes store vanningsbiler som er ute ca. en dag i uka. Hun mener blomstene betyr veldig mye og  kan påvirke innbyggernes helse positivt.

- Folk sier de bare må gå gjennom parken før de går på jobb for å få ekstra inspirasjon.