Sørnett

Nå kan alle gifte seg

Foto: Oslo Pride 2014

Foto: Oslo Pride 2014

Kirkemøtet vedtok mandag at homofile kan gifte seg i alle kirker fra Den norske kirke.

Publisert:

- Dette er dagen. En bønn og drøm går i oppfyllelse. Det er verdt en skikkelig feiring, en bryllupsfest, sa Gard Sandaker-Nielsen, lederen i Åpen folkekirke i følge Vårt land.

Likevel var ikke alle like fornøyde. Øivind Benestad meldte seg ut av Den norske kirke som en reaksjon mot vedtaket. Han er kjent fra massemediene som motstander av kjønnsnøytral ekteskapslov.

- Legningen vår er ikke noe vi har valgt, det er noe vi er født med. Så jeg følte selv at det var noe feil med meg, og at kirken ikke ville la meg gifte meg fordi jeg er født annerledes enn andre gutter.

Dette forteller Andreas Østerøy (20) fra Kristiansand, og forteller samtidig at det er veldig befriende. Han vokste selv opp i et kristent miljø og synes det er fantastisk at religion nå aksepterer giftemål både hos homofile og heterofile.

Det var i 2014 at Kirkemøtet sa nei til forslaget som nå er blitt vedtatt. I følge Fædrelandsvennen stemte fem av sørlendingene mot forslaget nå på mandag, mens fire stemte for og bidro til at det nå er en likestilling i ekteskap hos Den norske kirke.