Klargjør siden...
Sørnett

Nå nærmer det seg UGA!

Anette Bylund, prosjektleder ved Kulturavdelingen på ØstSia.

Anette Bylund, prosjektleder ved Kulturavdelingen på ØstSia.

8. februar er det igjen klart for StudentUGA i Kristiansand, og linjeforeningene, studenter og andre aktører står klare ved roret.

Publisert:

 

UGA er studentenes egen festival, der studentene styrer og bestemmer helt selv hva slags program de vil ha, hvordan de legger det opp og hva de vil bruke budsjettet sitt på.

Prosjektleder og bookingansvarlig for kulturavdelingen på Østsia, Anette Bylund har klar tale på hvordan arrangementet skal formes.

- Alt i UGA er studentstyrt, og sånn skal det være, forklarer Btlynd som påpeker at måten det er gjort på er for å involvere de forskjellige linjeforeninger, studentorganisjoner og andre aktører i prosjektet.

I følge Bylund er hensikten å skape større eierskap rundt styret og de frivillige i prosjektet. StudentUGA er den eneste festivalen i Norge så langt, som programmerer på denne måten.

- Vi har 39 forskjellige aktører inne i programmet, hvor 32 av bidragsyterne er studentaktiviteter, linjeforeninger, som da er studentengasjement, det er vi stolt av, sier Bylund.

Videre ønsker Bylund at samarbeidsforholdene mellom de forskjellige aktørene kan være med på å skape et langsiktig samarbeid.

Avhengig av aktørene

Programansvarlige og to av fem styremedlemmer i UGA styret, Nora Sande (21) og Ingrid Jakobsen (24), er begge samstemte i at aktørene er de viktigste bidragene for å kunne arrangere UGA.

[img174084_2RM]

Kulturfestivalen UGA er på ti dager, og med kun to egne arrangementer hadde det blitt en kortvarig affære.

- Det hadde ikke blitt noe program uten aktørene, derfor er dem ekstremt viktig for oss. Vi har kun noen få arrangementer vi driver på med selv, og det er for eksempel blind-date og filmbonanza, påpeker programansvarlig Sande til Sørnett,

-Det vi hovedsakelig gjør er å snakke med aktører å finne ut hva de kan gjøre, så kjøre litt idemyldring, derav få aktørene videre til å arrangere noe som passer til studentkulturfestivalen UGA, tilføyer Jakobsen.

Studentkulturfestivalen UGA

- Det skal være en allsidighet rundt festivalen. Det skal ikke bare være slik at det er ett arrangement i løpet av dagen, men at det er flere alternativer i løpet av en dag, så man kan på en måte velge litt hva man vil til den og den dagen, påpeker Jakobsen.

 - Kort fortalt; så er det en studentkulturfestival i den form at av det ikke legges vekt på kun store artister og konserter, det skal ikke bare være musikk, hopper Sande inn.

 

Formålet med studentUGA

I 2016 ble prosjektet gitt over til studentene igjen, ettersom det ble en enighet om at studentene selv best visste hva som ville være mest attraktivt og kult å arrangere.

- Formålet med UGA er å lysne opp en mørk februar, og knytte universitetet og byen mer sammen, altså gjøre den fysiske avstanden kortere psykisk, sier Sande.

Poenget er at de skal kjenne igjen et arrangement som et UGA-arrangement, og at de videre skal glede seg til det vel vitende om at det her skjer hvert år, fremmer Jakobsen.

 

Vemodige avtroppende UGA styremedlemmer

- Ja, det er skikkelig vemodig, jeg kommer til å savne det. Det er så mange mennesker du møter utenom studiet, jeg har fått et helt vilt nettverk med kontakter rundt om i byen Kristiansand. Det er mye morsomt du opplever, samtidig som du har ansvar for et stort prosjekt mange vil være med på, og det har gjort de timene med arbeid rundt prosjektet, telefoner og E-poster så utrolig verdt det, og jeg kommer til å savne det. Så dette er veldig vemodig, ja, bekrefter Sande.

Det er bare rart å ikke skulle være involvert i dette lenger, det hele er jo blitt til noe man gjør til sitt eget, etter disse to årene som jeg har vært med, sier Jakobsen, før hun avslutter:

- Alle har jo en egen stil for hvordan man gjør ting til sitt eget, og det gjør det vemodig å gi slipp på det en holder på med, rett og slett litt vondt. Men så klart; er man ikke student, så er det litt vanskelig å drive med studentfestival.

- Men vi håper virkelig at noen tar UGAprosjektet videre, og at engasjementet ikke forsvinner med oss nå. For vi mener det er en veldig viktig festival for studentene og miljøet i byen, avslutter Sande.