Sørnett

Nordisk kvinnekonferanse i Sørlandshallen

Kvinner i Nettverk skal fylle Sørlandshallen med kvinner fra hele Norden.

Publisert:

Idag starter den årlige kvinnekonferansen til Kvinner i Nettverk. Kvinner fra de nordiske landene skal fylle Sørlandshallen for å utfolde seg og få åndelig påfyll. Det kommer både troende og ikke-troende og målet med konferansen er å samle kvinner fra hele Norden.

- I løpet av konferansen blir det fokus på Jesus, forkynnelse og lovsang, sier leder i Kvinner i Nettverk, Wenche Egeland.

Vokst seg større

Organisasjonen startet i Kristiansand for over 20 år siden. De startet opp i Shalams lokaler i Kristiansand og flyttet etterhvert til Filadelfia i Vennesla. På grunn av stor interesse har de siden 2009 holdt konferansen i Sørlandshallen.

- Grunnen til at denne konferansen kun er for kvinner, er at deltakerne føler seg friere og at det er lettere å motta budskapet med bare andre kvinner rundt seg, forklarer Egeland.

Deltakere fra andre land

Konferansen startet opp som et lokalt arrangement i Kristiansand. I 2007 bestemte de seg for utvide konferansen til et nasjonalt arrangement, og valgte også å gi den et nytt navn, Nasjonal Kvinnekonferanse. Fire år senere gikk de over fra å være en nasjonal til å bli en nordisk konferanse. Til helgen vil det være nærmere 2500 kvinner fra Sverige, Island, Finland, Danmark og Norge som deltar på konferansen i Sørlandshallen.