Sørnett

Nouri utelukker ikke Start

Amin Nouris (25) kontrakt med Start gikk ut ved nyttår. En måned senere er han fortsatt å se på treningsfeltet til Start, og utelukker ikke at han blir å se i gult også i år.

Publisert:

[imagebrowser id=525]

Høyrebacken Amin Nouri følte at han ikke fikk ordentlig tillit i Start forrige sesong. Kontraktsforslaget han mottok i fjor høst for denne sesongen forverret inntrykket hans.

- Da tilbudet kom var det altfor dårlig for meg. Jeg måtte gått kraftig ned i lønn, og hadde egentlig ikke noe valg. Samtidig betyr det sportslige klart mest for meg. Jeg har følt jeg ikke har blitt satset skikkelig på, sa Nouri til Fædrelandsvennen da kontraktforslaget kom i oktober 2014.

En drøy måned ut i sesongoppkjøringen til den nye sesongen trener han fortsatt med Start, og avviser ikke en ny sesong i Start.

- Jeg får lov å trene her frem til jeg finner en ny klubb. Det setter jeg pris på. Start trener veldig godt om dagen, sier Nouri til Sørnett.

- Spiller du for Start i 2015 likevel?

- Kanskje. Jeg utelukker ingenting.

Har fått tilbud

Likevel er det mest sannsynlig at Nouri ikke spiller sine hjemmekamper på Sparebanken Sør Arena. 25-åringen røper at han har fått tilbud om en ny arbeidsgiver, men vil ikke kommentere noe om hvilket lag det er.

- Jeg har fått et tilbud som jeg har takket nei til. Jeg venter til det rette tilbudet kommer.

- Er du stresset angående din fremtid?

- Nei, jeg er ikke nervøs for å finne en ny klubb. Men det er klart at jo tidligere jeg finner en ny klubb, jo bedre er det. Likevel har jeg ikke satt meg noe tidsfrist på når en overgang skal skje, forteller mannen med 99 Tippeliga-kamper.

- Ikke lagt meg nedpå

Høyrebacken var Starts nest beste spiller i 2014-sesongen etter Zlatko Tripic, ifølge Fædrelandsvennens spillerbørs. Nouri mener kroppen nå er godt rustet for å imponere nye lag.

- Kroppen kjennes bra ut. Jeg tenkte at siden jeg ikke hadde noe klubb, kunne jeg ikke ta meg ferie i julen. Jeg har trent godt istedenfor å sitte hjemme og hvile.

Han synes oppkjøringen til Start er langt bedre nå, enn den var forrige sesong.

- Det er kjempebra trøkk her. Det er mye bedre enn i fjor. Jeg synes vi trener mye mer fotball, som er lurt. Også er Odd Berg en fin mann å få inn. Det er alltid inspirerende med nye flinke personer som kan mye, sier Nouri.

Ingen kommentar fra Start

Even Øgrey Brandsdal, administrerende direktør i Start, er ordknapp angående Amin Nouri.

- Amin spilte en god sesong for Start i fjor. Utover det kommenterer jeg ikke spillerlogistikk, sier Brandsdal som istedenfor skryter av de unge lokale spillerne.

Starts trener, Mons Ivar Mjelde, mener det er den tynne pengelomma som hindrer Start fra å gi en ny kontrakt til Nouri.

- Nouri får lov å trene med oss så lenge han må. Det tror jeg han synes er kjekt. Når det gjelde Nouri så handler det om økonomi. Vi er på jakt etter en forsvarsspiller, men det er mer en midtstopper fremfor en høyreback vi ser etter, opplyser Mjelde.