Sørnett

Sesong-start og ny daglig leder på Bjaavann golfklubb

Golfbanen.
 Foto: Sigurd Tanum

Golfbanen. Foto: Sigurd Tanum

Sesongen for golf-entusiaster er i full gang, og på Bjaavann golfklubb er de klare for en spennende sesong. Forventningene er høye blant medlemmer og besøkende.

Publisert:

Sist oppdatert: 08.05.2023 kl 13:12

Daglig leder på Bjaavann Golfklubb
 Foto: Sigurd Tanum

Daglig leder på Bjaavann Golfklubb Foto: Sigurd Tanum


Daglig leder på Bjaavann golfklubb Martin Stallemo er fornøyd med sesongåpningen og sin nye rolle som daglig leder på golfklubben. Martin er relativt fersk i stillingen, og kommer fra en bakgrunn i restaurantbransjen. Til tross for at golfklubbdrift er noe helt annet enn restaurantdrift har han spilt golf i mange år og har god kunnskap innenfor golfen.
- Det er lange dager der jeg står opp tidlig, ordner med golfbox, tilrettelegging, tar imot telefoner og svarer på mailer, men jeg trives veldig godt med det, sier Martin.

Når det gjelder forventningene til sesongen, nevner Martin at klubben skal være med og arrangere NM i år. Dette er en stor turnering, og det er store forventninger til klubben og arrangementet.
- Ellers er det viktig for meg å ha et godt miljø i golfklubben, slik at medlemmene får best mulig utbytte av medlemskapet sitt, legger han til.

Selv om det ikke er store endringer som skal skje i år, har klubben kjøpt og tatt over driften av cafeen og butikken/pro shop. Tidligere leide klubben dette. Martin forklarer også at klubben har digitalisert alt via en app de siste to årene, og nå prøver å lære den eldre generasjonen om app-bruk.
- Vi ønsker også å få en form for student-/ungdomspris for medlemskap, dette er noe som vi skal prøve å innføre i løpet av året, sier han.

Nedgang på medlemmer.

Miljøet i Bjaavann golfklubb er veldig hyggelig og inkluderende. Klubben har rundt 960 medlemmer i alle aldre, som er noe nedgang fra i fjor. De fleste pensjonistene spiller på morgenen og formiddagen, mens folk i jobb og yngre garde spiller på ettermiddagen og kvelden.

Klubbhuset på Bjaavann Golfklubb, her koser gjestene seg etter en 18-hulls golf runde.
 Foto: Sigurd Tanum

Klubbhuset på Bjaavann Golfklubb, her koser gjestene seg etter en 18-hulls golf runde. Foto: Sigurd Tanum

Til slutt nevner Martin at medlemskapet på Bjaavann golfklubb er dyrere enn på Kristiansand golfklubb. Dette skyldes hovedsakelig at Bjaavann golfklubb er en 18 hulls bane, mens Kristiansand golfklubb er en 9 hulls bane. Martin sier også at standarden på Bjaavann er høyere, og at driftskostnadene er høyere på denne banen.
- Vi ønsker å tiltrekke oss ungdom, og derfor vil vi prøve å innføre en student-/ungdomspris på medlemskapet i løpet av året, sier han.

Lukas Loland er nybegynner på Bjaavann golfklubb. Han har nettop startet karrieren sin og ønsker å kunne drive med golf i mange år fremover.

Nybegynner og golfspiller på Bjaavann Golfklubb
 Foto: Sigurd Tanum

Nybegynner og golfspiller på Bjaavann Golfklubb Foto: Sigurd Tanum


Trives på golfbanen men syntes det er noe dyrt.

- Jeg trives veldig godt på golfbanen. Jeg har nettopp begynt å spille golf og er ikke blitt så godt kjent med den nye daglig lederen enda. Men har fått et veldig godt inntrykk av han. Jeg syntes dette er en veldig fin bane, men medlemskapet er nok noe dyrt for meg og jeg betaler heller per runde de gangene jeg spiller på banen, forteller han.

Faktaboks

Golfklubben ble stiftet 1. juli 2003.
Klubben har eget klubbhus og 18-hulls golfbane ved Bjåvann nær Ålefjær. Banen, som er tegnet av den amerikanske landskapsarkitekten Robert Trent Jones jr. var opprinnelig 9-hulls og ble utvidet i 2006.

Kilde: no.wikipedia.org