Sørnett

Ny kunstutstilling om sted og identitet

Dette er to av kunst prosjektene til Jo Ravn Abusland. Foto: Helene Kristiansen

Dette er to av kunst prosjektene til Jo Ravn Abusland. Foto: Helene Kristiansen

På biblioteket i Kristiansand i kunsthallen er det åpnet en ny kunstutstilling. Utstillingen har fått navnet det forjette land, og handler om sted og identitet. Utstillingen skal holde åpent fra 1. februar til 22. mars.

Publisert:

Det forjettede land er en del av prosjektet ¨lokale omkalfatringer¨. Det er et prosjekt som består av tre utstillinger. Det er et prosjekt som er igangsatt grunnet kommune- og fylkessammenslåingen som ble gjennomført ved årsskiftet. Utstillingen handler hovedsakelig om det lokale her på Sørlandet.

Prosjekt med tilknytning til Sørlandet
Kunstner Jo Ravn Abusland sier han har jobbet med dette prosjektet i ett år, tanken med var å lage et prosjekt med tilknytning til Sørlandet.  Hans sier at når han var ferdig med videregående flyttet han til Spania, så kom han tilbake til Kristiansand igjen etter noen år. Det var derfor han ville lage dette prosjektet med en tilknytning til Sørlandet.

– Det er ikke alltid like lett å komme tilbake til noe man har reist fra, sier Abusland.  

Jo forteller om den gamle byfurua, det var ett samlingspunkt der folk samles. Han har utstilt en stol som er laget av denne gamle furua. Han har lånt stolen fra domkirken som er laget av byfura, for å ha den i utstillingen.  Han viser til en rot han har i utstilt i en glassmonter, rota menes å være fra den gamle byfurua.

Abusland er født og oppvokst i Kristiansand, gjennom kunsten har han undersøkt og laget kunst fra stedet han er fra.  Abusland bruker forskjellige type materialer til sine prosjekter.

 

[img203851_2LM]

[img203851_3LF]

 

 

[img203851_4LF]

Tett samarbeid
Koordinator og formidler for kunstutstillingen Andreas Røst sier at det er de som finner ut av hvilke kunstnere som kan være spennende å ha med på en slik utstilling.

-Vi prioriterer kunstneren veldig høyt her, og vi at vi jobber veldig tett med dem, sier Andreas Røst.

Utstillingen er en del av en undersøkelse knyttet til sted og identitet. Bodil Furu, Leonard Richard, Tokyo Twins, Anne og Simon Daniel Tegnander Wenzel er andre kunstnere som er representert i utstillingen.

[img203851_5LM]