Sørnett

NY SERIE: rus, torpedoer og gjengvold i Kristiansand

Regissør Rikard Amodei.

Regissør Rikard Amodei.

En ny serie, blant annet basert på virkelige hendelser fra et gjengmiljø i Kristiansand, er spilt inn og klar for skjermen. Jeg har fått besøke teamet bak serien i studio i Skippergata.

Publisert:

Jeg baner meg gjennom den myke snøen og åpner en svart dør i Skippergata. Varmen slår imot meg og det første som møter meg er en blå og oransje sykkel. Smil og latter runger gjennom det koselige lokalet til AmodeiVisual, der produksjonen foregår.

Tregulvet knirker etter meg, mens jeg beveger meg gjennom det lyset rommet. Fire menn sitter benket foran fem datamaskiner. Alle håndhilser og ønsker meg velkommen til deres karismatiske hule.

- Første episode ble lagd som dugnad, forteller regissør Rikard Amodei.

- Fokuset vårt er nærområdet, dette er noe som ikke er gjort her i byen før.

 

Lokalt prosjekt

Det Amodei snakker om er et helt nytt underholdningskonsept, "The sunday crew", som nå har kommet til Kristiansand. Det er regissøren selv og skuespiller Alexander De Senger som har tatt initiativet til prosjektet, som spilles inn med lokale skuespillere og er sponset av bedrifter og privatpersoner fra Kristiansand.

En pilotepisode ble sluppet i mai i fjor. Nå kommer selve serien.

- Vi fant ut at det så absolutt er et marked for oss her og bestemte oss for å fortsette med serien i høst. Med et budsjett på 100.000 per episode er ikke dette noe vi håver inn penger på, alle jobber gratis. Vi har faktisk satt i sving hele 80 personer, forteller Amodei nøkternt.

 

Væpnet bankran

[img156221_2RM]

Selv med et team rundt seg kan, det skje uforutsette hendelser på sett. Jeg blir tilbudt en kopp kaffe og spør om de har noen morsomme historier fra filmingen. Det varer ikke lenge før tungene begynner å rulle.

- Den første idèen vi fikk var et bankran "gone wrong". Vi stengte av Markens en søndag, fikk statister inn i gatene og planla scenen. Skuespillerne satt i en bil med flere håndgevær, og kjørte ned hovedgata til banken. I teaseren får man se at de hopper ut av bilen med våpen og går mot inngangen, for så å innse at det er stengt. Det vi hadde glemt var å varsle restaurantene i området. Flere gjemte seg under bordene og trodde oppriktig at det var væpnede bankranere. Det var faktisk en mann på Herlige Land som hadde løpt fra stedet med ølen i hånda, og lot kjæresten være igjen, humrer gutta, mens de utspiller ulike scenarioer om hva som skjedde videre med de to.

I det hele tatt er det mye latter i lokalene til AmodeiVisual. Det har ikke vært et stille sekund siden jeg kom inn døra. En av grunnene til det er klipper, redigerer og fotograf Rando Lüll.

- Vi er som en familie, sier Lüll . Denne "familien" hadde trolig ikke vært hel uten ham.

Selv om det er mye jobb å gjøre, og over 700 klipp å sette sammen, har han alltid tid til litt tull og tøys med kollegaene sine. Han forteller engasjert om jobben bak kamera og viser stolt frem flere klipp fra de neste episodene.

 

Typecasting

[img156221_3RM]

Kreativitet er noe som er blitt brukt flittig i serien, og det bugner med nye forslag om planleggingen til neste sesong. Jakob Leonard Kolstad er lydmann og har selv måttet steppe inn som skuespiller, sammen med Amodei som prøver seg som politimann i de neste episodene. Regissøren ser på sin egen scene med et kritisk blikk, mens Lüll smiler lurt og prøver å forklare meg "typecasting." Det betyr at de leter etter de rette typene til de ulike rollene. Det går på utseende og utstråling, og det trenger ikke nødvendigvis være personer med bakgrunn som skuespillere. Tsar, som portretteres av Agron Daka, har et morskt blikk med kullsvarte og skremmende øyne, som reflekterer hans rolle på toppen av gjengmiljøet. En macho fyr ingen vil komme i bråk med. Bak kamera er han derimot sjarmerende og avslappet, med glimt i øyet.

Ambisjoner for fremtiden

[img156221_4RM]

Serien faller under dramasjangeren, selv om man kan finne hint av humor. Den uformelle stemningen i studio demonstrer det personlige preget de har gitt serien. Hvilke scener som er basert på virkelige hendelser vil de ikke røpe, men uttrykker at noen av dem kommer til å dukke opp på skjermen snart.

Medlemmene av filmteamet er ambisiøse og håper at serien kan bli en suksess. Først da vet de om den vil finansiere mat på bordet.

"The Sunday Crew" har premiere 23.februar. Se teaser her: