Sørnett

En størrelse for stor

Publisert:

foto: privat

Var Nære å gi opp

-Jeg orket ikke kjempe denne kampen som aldri ga resultater. Jeg var lei av å starte på mandag bare for å gå på trynet igjen noen dager senere. Jeg var lei av en kropp jeg følte jeg aldri kunne bli komfortabel i. Jeg følte meg som en flodhest og gikk til slutt til legen som henviste til en slankeopperasjon, forteller hun.

Noe endret seg før operasjonen

-Jeg ville jo ikke operere, og alle rundt meg viste det. Operasjonen føltes som et nederlag, men jeg så ingen annen utvei. Under et forkurs til operasjonen i Arendal fortalte kirurgen om operasjonen, bivirkninger og livet etterpå. Det var nok først da at det virkelig gikk opp for meg. Kampen mot kiloene skulle jeg ta selv, sier Heidi.

Heidi i 2004 foto: privat

All overvekt sitter i hodet

- Det er i hodet man må starte for at man skal lykkes. All overvekt har en årsak, og den årsaken må man finne og jobbe med for å klare å gå ned i vekt. For min del var nok et dårlig selvbilde en del av årsaken. Jeg måtte gjøre en stor mental opprydding, sette meg realistiske mål og være i aktivitet. Jeg måtte lære å være sjef i mitt eget liv mimrer Heidi.

En størrelse for stor 

-Jeg laget bloggen "En størrelse for stor" etter jeg begynte å trene ordentlig. Det hjelper å skrive ned tankene sine, også er det mange der ute i samme situasjon som kjenner seg igjen i det jeg skriver. Det har hjulpet meg mye å skrive ned tanker og følelser, og hvis det kan hjelpe noen andre til å ta sunnere valg er det også veldig bra.