Sørnett

Festival med fokus på bærekraft

Ravnedalen fylt opp med festivalglade mennesker.
 Foto: Jørund F. Pedersen

Ravnedalen fylt opp med festivalglade mennesker. Foto: Jørund F. Pedersen

Festivalsommeren nærmer seg med stormskritt og Kristiansand har et stort utvalg av festivaler. En av disse er Ravnedalen Live, som bortsett fra selve musikken, har stort fokus på bærekraft, klima og miljø.

Publisert:

- For oss er det et eksistensielt spørsmål. Skal vi være en del av løsningen – eller en del av problemet, sier festivalsjef, Mira Svartnes Thorsen.

Ravedalen Live er en relativt ny festival som startet opp i 2016. Siden da har festivalen vokst hvert år. På tross av dette er de fortsatt tro mot sitt bærekraftige fokus.

- Målet vårt er å lage de beste festene, med den beste musikken, den beste stemningen, null kø og god mat – til overkommelige priser. Alt dette på en måte som bidrar til å sikre fremtiden til våre etterkommere og en bedre verden for alle, sier Thorsen.

Arrangørene har etter festivalene målt opp hvor mye søppel hver person i snitt har produsert. I 2019 var det 220 gram restavfall per person, mens i 2022 var dette tallet 47 gram, målet for 2023 er 19 gram.

Direktør for kultur og innbyggerdialog, Camilla Jarlsby mener arbeidet Ravnedalen Live gjør er svært viktig.

- Ravnedalen Live har helt siden oppstarten hatt en kompromissløs tilnærming til miljø, klima og bærekraft. Det står stor respekt av den jobben de gjør for å levere bærekraftige løsninger som konsertarrangører, og de lykkes godt med det. Samtidig deler de gjerne av sine erfaringer og viser vei for andre.

- Da hadde jeg fått gåsehud

Foto: Jørund F. Pedersen

Foto: Jørund F. Pedersen

Festivalen har siden oppstarten i 2016 blitt større og større, og i år skal de ha artister som Undergrunn, Sigrid, og Highasakite på scenen.

- Ravnedalen Live er en festival med hjertet i musikken, i naturen og i et slags opprør. Vi har nådd en størrelse som passer oss midt i blinken, ikke for stor, ikke for liten. Vi har en maks kapasitet på 4500. Det hadde vært innmari gøy å en gang være helt utsolgt, sett dalen fullpakket, da hadde jeg fått gåsehud, sier Thorsen

Ravnedal festivalen har i år fått anerkjennelse for sitt gode arbeid når de ble nominert til årets inspirasjon av norske kulturarrangører.

Kristiansand er en by med stort mangfold når det kommer til kultur, med flere festivaler og konserter. Jarlsby mener det er viktig med et stort mangfold i en by som Kristiansand.

- Mangfold i kulturlivet er selvsagt viktig. Først og fremst fordi vi er en by som representerer et mangfold av mennesker, med ulike ønsker, preferanser og behov. Kristiansand ønsker å være en by som er attraktiv å bo i og attraktiv å besøke, og da trenger vi et rikt og mangfoldig kulturliv.