Sørnett

Forberedelsene til Drag Bonanza

Danseøvelser, komedie, skuespill og lip-synk til kjente sanger. Alt må sitte før dragshowet på lørdag settes i gang.

Publisert:

Sist oppdatert: 09.02.2024 kl 14:49

Arrangementansvarlig: Samuel Di Sessa. Drag navn: Las’Anja Arancini, 27 år gammel

Arrangementansvarlig: Samuel Di Sessa. Drag navn: Las’Anja Arancini, 27 år gammel

Artistens navn: Natalia Gajewsk. Drag navn: Caroline Reaper, 26 år gammel.

Artistens navn: Natalia Gajewsk. Drag navn: Caroline Reaper, 26 år gammel.

Hva består en opptreden av?

- Det er mye forskjellig, det er kostyme skifte, parykk skifte, lip-sync. Det er alt. Det kommer helt an på person til person. Alle har sin egen stil til opptreden. Det er mye innenfor drag som er sinnssykt gøy å se på, det utvikler seg mer og mer for hver dag som går. Stort sett er det mye lip-syncing til kjente sanger. Vi skal også kunne bevege oss litt, noen danser, noen synger live, noen liker å hoste show, skuespill og improvisere. Det er mye som skjer helt plutselig, så da må man kunne improvisere. Man må kunne være en impro-komiker, sier Natalia Gajewska og Samuel Di Sessa.


Hvor lang tid tar det å gjøre seg klar?

Det kommer veldig an på artist til artist.

-for min del kan det ta alt fra 1 og en halv time til 3 timer, og hvis jeg sitter og skravler med resten av gjengen så kan det ta opp til 5 timer, sier Natalia Gajewska.

Det varierer veldig fra hvor mye man gjør, og hvor ny man er til drag. Når Samuel først begynte kunne han sitte ved sminkebordet i 6 timer, nå holder det med 3. Det er en lang prosess bare med sminkingen, når man endelig er ferdig med sminkingen så kan man ta en pause. Etter pausen så må man begynne å ta på seg resten. Parykken må styles dagen før og bare den kan ta opp til 3 timer.


Hvordan er det å være drag Queen i Norge?

-Det er mye glede og mye kjærlighet samtidig mye drama. Det er veldig mange store personligheter som blir satt sammen i et rom. Alt i alt er det veldig gøy, men dessverre opplever vi noen ganger hat og undertrykking. Det har jo vert hendelser som vi skulle ønske ikke skjedde. Så lenge alle er greie med hverandre og har kjærlighet for hverandre så skal vi klare oss gjennom alt, sier Natalia Gajewska.

-Jeg føler at vi står i frontlinjen i den skjeve kampen. Det er litt politisk i tillegg til under holdning. Det er både skummelt og frigjørende, vi blir litt som super helter. Noen drag artister ser gjerne litt ut som en mann som har sminket seg litt, og hvis de går ut på gata kan de få noen kommentarer slengt etter seg. Folk går ut ifra at dette er en mann med parykk så da kan jeg si hva jeg vil. Noen ganger kan det være litt skummelt å gå på pride men det er viktig at man gjør det. Det er en viktig kamp, sier Samuel Di Sessa.