Sørnett

Stor jubel da Thomas Mollestad tok medalje i junior-VM

Stemningen stod i taket da det ble klart at Thomas Mollestad gikk inn til medalje i junior-VM. Foto: Viktor Sødal

Stemningen stod i taket da det ble klart at Thomas Mollestad gikk inn til medalje i junior-VM. Foto: Viktor Sødal

Torsdag kveld var en stor gjeng fra Oddersjaa samlet da klubbens store talent Thomas Mollestad (19) gikk inn til bronsemedlaje i junior-VM.

Publisert:

– Det er helt rått, han er vill og syk i hodet, sier trener Ådne Ausland som sin første reaksjon.


Det var et historisk løp for langrennsidretten i Kristiansand, da det var to av byens innbyggere som skulle gå sammen i junior-VM i langrenn. Gullvinneren, fra 20 km klassisk på mandag, Mathias Holbæk ble nummer åtte på intervallstarten.


På Donns klubbhus, like ved rulleskiløypen på Kongsgård, var det 50-60 stykker fra Oddersjaa samlet, for å heie frem Mollestad. Der var trener Ausland, samt familien representert med far Tore, og storesøskene Martin og Astrid.

[img242932_2RM]

–Det er vanvittig gøy, og jeg er stolt av han. Det er strukturert arbeid over mange år og han har trent godt. Han har vært seriøs og han har hatt troen på opplegget, sier bror og treningskamerat Martin Mollestad.


–Hvordan var han før løpet?
–Han var nervøs som han pleier, og fokusert på arbeidsoppgavene, roser broren Martin.


Tore som er far til bronsevinneren, var en lettet mann.


–Jeg er stolt og er veldig glad for at han fikk til et så bra renn akkurat i dag. Nå har han gått og ventet der nede en del dager og forberedt seg, så da var det gøy at han slo til, sier Tore Mollestad.


Jevnt renn
Det var et jevnt renn hvor flere av de norske var med i tetkampen. På det første tidtakingspunktet, så var det lenge dobbelt Kristiansand, med Mollestad en tidel foran Holbæk. Senere skulle gullvinner Niko Anttola lede på alle tidtakingspunktene, hvor han til slutt endte 7,3 sekunder foran Mollestad i mål. Nordmannen Lars Heggen hadde en bedre innspurt og tok sølvet 1,3 sekunder foran Mollestad.


Bygger klubb
Martin Mollestad tok i 2019 valget ved å satse i Kristiansand, fremfor å reise til Hovden Skigymnas. Noe som førte til en ytterligere satsing i Oddersjaa.


–Kvelder som dette er klubbygging, og det er klart at dette er gøy for klubben. Thomas er veldig glad for den satsingen som er her, forteller faren.


Artikkelen fortsetter under bildet.

[img242932_3LF]

Også treneren trekker frem at dette betyr mye for klubbens miljø.


–Du kan jo se rundt deg. Det er helt enormt, vi er utrolig stolt av Thomas og han er utrolig viktig forbilde for alle de unge her, sier Ausland og peker ut mot de 50-60 oppmøtte.


På lørdag er det mixed-stafett hvor det går to kvinner og to menn, uttaket er ikke offentliggjort enda, men det er sannsynlig at det blir minst en Kristiansander på det laget.