Sørnett

Her er årets tall for piggdekkene - Mange har byttet over til piggfrie dekk nå

Her ser vi området der det har vært nødvendig å ha oblat. Foto hentet fra Kristiansand Kommune

Her ser vi området der det har vært nødvendig å ha oblat. Foto hentet fra Kristiansand Kommune

Kristiansand kommune innførte i fjor november at piggdekkbegyr skulle bli innført. Det kom etter at det var gjort et undersøkelse på luftkvaliteten i Kristainsand sentrum som var negativ. Det nye mplet var å få 85% piggfrie dekk i Kristiansand, hvordan har det gått?

Publisert:

Kommunen la nylig frem en rapport om hvordan salget av piggdekkoblatene har vært. Stein Erik Watne fra Kommunen ser god fremgang siden gebyret ble innført, der 75% har piggfrie dekk.

- Etter dette ble innført har vi sett at det har blitt mindre piggdekk rundt i kommunen. Det er også mange som har panta sine gamlepikkdekk og fått 300 per dekk, det har ført til at mange har byttet over til piggfrie dekk nå, forteller Watne.

Her kan du se en oversikt over de solgte oblatene og tall fra de siste årene der vi kan se økingen av piggfrie dekk. Kommunen melder også at dette har vært en bra inntektskilde for dem.

Helene Moe Nesland har denne vinteren gått over til piggfrie dekk og virket fornøyd med det.

- Det er digg å slippe å betalte gebyr for piggdekk, dette var det jeg tenkte på da jeg skulle ha nye vinterdekk, sier Nesland.

Hun sa at da hun bor på lund som er et av områdene det er påbudt med oblat var det lett å velge vekk piggdekkene.

Pant dine piggdekk

Kommunen har også som nevnt hatt en ordning for å få folk til å gå over til piggfrie der man kan pante sine gamle piggdekk. I dokumentet kan man se at det er rundt 1700 som har benyttet seg av denne ordningen.