Sørnett
Hestens dag på Hortemo travbane. Flere nyter sola.
 Foto: Marie Haugedal

Hestens dag på Hortemo travbane. Flere nyter sola. Foto: Marie Haugedal

Hestens dag på Hortemo travbane

For første gang arrangertes hestens dag på Hortemo travbane, 300 barn og voksne møtte opp på arrangementet. - Det gikk over all forventning, sier Marie Haugedal

Publisert:

Foto: Marie Haugedal

Foto: Marie Haugedal

Kirsten Marie Ulvedal Polenz jobbet som frivillig på arrangemanget.

- Det var en vellykket dag, det kom flere folk enn vi kunne håpet på. Var gøy at så mange familier, både store og små tok turen til Hortemo for å dele dagen med oss.

Hun forteller hvor fint det er å kunne dele gleden med hest med de som ikke har tilgang til dette hver dag og hvor "lite" som skulle til for å glede så mange barn.
- Vi som har hest har tilgang på stall hver eneste dag og kan ri når som helst, det var flere som aldri hadde ridd før som fikk prøve. Dette håper vi kan vekke interessen hos mange, travsporten trenger flere interesserte, sier Ulvedal til Sørnett.

Det var ponniridning, kioskutsalg, ponnikjøring, hesteskokasting med premie i kiosken og kjøring i t-karten som er en større vogn der flere kan sitte på, både voksne og barn.

- En slik dag har aldri vært arrangert på Hortemo før. De har kun hatt lokalkjøring for mange år siden. Til neste gang kan vi være enda flinkere å henge ut plakater slik at flere kommer og ha enda flere aktiviteter, legger hun til.

Foto: Marie Haugedal

Foto: Marie Haugedal

Kaldblodshesten Arvid tok oppgaven sin med å glede store og små på strak hov.
 Foto: Marie Haugedal

Kaldblodshesten Arvid tok oppgaven sin med å glede store og små på strak hov. Foto: Marie Haugedal


Sørnett snakket også med arrangøren Marie Haugedal som var veldig fornøyd med dagen.

- Jeg er veldig fornøyd med dagen, det gikk over all forventning.

Til neste år håper de å få ut mer informasjon til flere platformer og enda flere aktiviteter.

- Meningen med å holde hestens dag, var for å gjøre noe hyggelig for "vanlige folk", spre hesteglede og kanskje noen av fremtidens kusker ble dannet akkurat den dagen. Det var i hovedsak trav i fokus, og det hadde vært hyggelig om dette arrangementet tente noen gnister i den nye generasjonen, sier Haugedal til Sørnett.

Foto: Marie Haugedal

Foto: Marie Haugedal

En strålende fornøyd arrangør etter alt gikk som planlagt og flere frivillige deltok med dugnadsarbeid.

Det var ca 300 stykk innom Hortemo travbane i løpet av de to timene arrangementet varte, og fikk mange tilbakemeldinger om at folk hadde det så koselig og at de ville komme tilbake neste år.
I hovedsak var jo hestens dag ment som en "familiedag" det skulle være gøy for alle aldere, og det synes jeg vi klarte veldig bra. Mange barn var innom, og de storkoste seg. Det blir definitivt noe vi gjør flere ganger, legger hun til.