Sørnett

Hevder seg i toppen tross kutt

Musikerne i Randesund skolekorps spiller for full musikk til tross for trang økonomi
 Foto: Jakob Muren Ulvund

Musikerne i Randesund skolekorps spiller for full musikk til tross for trang økonomi Foto: Jakob Muren Ulvund

Randesund skolekorps har vunnet regionmesterskapet to år på rad, og satser på et tredje. Dirigenten mener suksessen ligger i barnas eget engasjement.

Publisert:

Aleksander Haga Tveit er dirigent for flere korps i Kristiansand og innen flere aldersgrupper. Han forteller hva som er drivkraften hans, og hvordan Randesund skolekorps har prestert best i hele Sør-Øst regionen.

Dirigent Aleksander Haga Tveit har bred utdanning innen musikk.
 Foto: Jakob Muren Ulvund

Dirigent Aleksander Haga Tveit har bred utdanning innen musikk. Foto: Jakob Muren Ulvund

Jeg bryr meg nok litt mer. Dette er jo egentlig bare en 10-20% stilling, men jeg jobber nok mer enn hva stillingen tilsier.

Tveit forklarer at han blant annet er komponist og selv skriver sangene som korpset spiller.

Det er kanskje litt spesielt, men når vi kommer til for eksempel konkurranse, er det dette som er vår litt unike vinkel.

På spørsmål om hvorfor barna velger å spille, forteller Liva Frossen at hun deltar på grunn av det sosiale fellesskapet.

Det er veldig hyggelig her, fordi det er her alle vennene mine er. Og så er jo Aleksander fantastisk, sier hun.

Julie Hodøl spiller også i korpset.

Jeg er veldig glad i musikk. I tillegg har jeg lyst til å drive med musikk når jeg blir eldre, så dette er jo veldig god trening, sier hun.

Dessverre er det ikke bare en dans på roser. På spørsmålet om hva som er dirigentens største utfordring svarer Tveit kort og presist:

- Økonomi. Utstyret som blir brukt er svært dyrt, for eksempel tubaen, som blir spilt av en 14-åring, koster 150 000 kroner. En kan ikke forvente at en 14-åring aldri skader instrumentet, så vi bruker sikkert 200 000 kroner i året på reparasjon, sier Tveit.

Disse pengene må korpset ta fra egen lomme.

Vi må be foreldre om å sponse, og det er kjempekjipt, Hadde vi fått en større andel fra kulturbudsjettet hadde det hjulpet enormt, men de kutter jo bare, mener dirigenten.

Trass i finansielle utfordringer har Randesund skolekorps vunnet regionmesterskapet i Sør-Øst to år på rad, og satser på et tredje.

Vi gleder oss til å vinne… jeg mener, vi gleder oss til å spille i mesterskapet neste gang, sier Liva leende avslutningsvis.