Sørnett

Ikke et tradisjonelt guttekollektiv

Junior Sundstøl har spart mye penger på å handle brukt, foto: Ingvild Stuedal Taranger

Junior Sundstøl har spart mye penger på å handle brukt, foto: Ingvild Stuedal Taranger

Da Junior Sundstøl Heim (24) og to kompiser flyttet inn i kollektivet i Tordenskjolds gate var leiligheten nesten helt tom, nå er den dekorert med 20 planter og møbler handlet på gjenbruk.

Publisert:

Da Junior Sundstøl Heim flyttet inn i kollektiv sammen med to kompiser i fjor sommer var målet klart: Leiligheten skulle innredes på et studentbudsjett, men det satte ingen hinder for at leiligheten ikke også kunne være hjemmekoselig og "på moten".

- For meg handler det om å handle smart, man kan få utrolig mye bra møbler til en billig penge hvis man leter på de riktige plassene. Vi har handlet omtrent alt i leiligheten på finn.no, forskjellige facebook-sider og ulike bruktbutikker som for eksempel Mølla på Grim og NLM på Vågsbygd, forteller Junior. 

Videre forteller Junior at kollektivene han har bodd i før har vært typiske guttekollektiv hvor det ikke har vært lagt mye baktanke inn i hvordan leiligheten ser ut. Han påpeker at trivselen hans har økt av å bo en plass han selv synes er trivelig og ryddig.

[faktaboks]

Planter har også fått en stor rolle i guttekollektivet. Junior forteller at interessen for planter alltid har vært en familiehobby, helt fra bestemor ned til han selv. Han er lillebror til influencer Belinda Jakobsen som blant annet skriver og prater om planter på www.plantemagasinet.no og podcasten "plantepodden". Fra storesøster har Junior lært mye om det å lage et fint miljø med bruk av planter i leiligheten.

[img219570_2LM]

- For meg friskes hele stuen opp med plantene vi har plassert rundt forbi, fra små til store. Det gjør stuen litt mindre "steril" og kald, forteller Junior. Flere av disse plantene er også kjøpt brukt.

- Vi har brukt litt over 5000 kroner på møbler og planter til sammen. Det har lønnet seg å lete etter skatter på bruktbutikker, og man sitter igjen med en god følelse når man har handlet miljøvennlig, forteller Junior med et smil.

[img219570_3LM]

Møblene som er kjøpt inn til leiligheten har et tydelig vintage preg over seg, som Junior og romkameratene synes er stilig.

- Det har jo blitt på moten igjen at både møbler og klær har et vintage utseende, og da er gjenbruk midt i blinken. Vi har hatt det i tankene når vi har innredet, sier Junior som er tydelig fornøyd med sluttresultatet i leiligheten.

 

Nøkkelord