Sørnett

Skal bygge nye løyper:

- Ironisk at de skal få folk til å komme ut i naturen med å ødelegge den

Lasse Årikstad er kritisk til den nye sykkelløypa.
 Foto: Privat

Lasse Årikstad er kritisk til den nye sykkelløypa. Foto: Privat

DNT Sør er igang med å lage nye tur- og sykkelløyper mellom Sør-Arena og Bertesbukta. Det mener Lundsbeboer Lasse Årikstad ødelegger naturen.

Publisert:

Sist oppdatert: 24.05.2023 kl 13:30

- Det er ironisk at folk som driver med utbyggingen skal få folk til å komme ut i naturen med å ødelegge den, sier Lasse Årikstad.

Årikstad er selv bosatt i området der de nye løypene skal gå. Han reagerer på at sykkelløypa skal bygges i et boligområde.

- Lund er en veldig utbygd bydel med lite friarealer igjen. Da syns jeg de få skogsområdene som er igjen bør være mest mulig uberørt, sier han.

Uenig

Det skal lages to nye turløyper, samt ei aktivitetsløype for sykkel. Disse er det DNT Sør som har fått ansvaret for å lage, med tillatelse fra kommunen.

Vi møter leder i DNT Sør, Bjørn Andersen-Steinsland nede i Marviksbukta, området hvor de nye løypene skal lages. Han er uenig i Årikstads påstand om at de ødelegger naturen.

Bjørn Andersen-Steinsland, leder i DNT Sør, er uenig i at de nye løypene ødelegger naturen.
 Foto: Tina Linnéa Foss-Stray

Bjørn Andersen-Steinsland, leder i DNT Sør, er uenig i at de nye løypene ødelegger naturen. Foto: Tina Linnéa Foss-Stray

- Jeg er helt enig i at man ikke skal ødelegge naturen for å få folk ut, men tilrettelegging krever noen grep. Jeg reagerer på at han sier at vi skal ødelegge naturen. Det vi driver med er tilrettelegging. Vi skal ikke ødelegge naturen, sier han.

Han forteller at det kun skal bygges ei rampe, en wallride og noen andre små elementer, og at alt dette kan fjernes uten å etterlate seg spor.

Ifølge Andersen-Steinsland har DNT Sør fått flere tilbakemeldinger på prosjektet, men de fleste av disse er positive. Blant disse trekker han frem både barnehager, kommunen og grunneier.

- Det som kommer frem for eksempel på Facebook er gjerne de som er kritiske. De som er positive er ikke nødvendigvis så muntlige som de negative, sier han.

Nyheter Vis flere

Kampen mot marin forsøpling

Kampen mot marin forsøpling

Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.

Kristiansands unge sier deres meninger
Er gresset grønnere i Kristiansand?
Oppstart av IK Start kvinner har hjulpet på interessen for kvinnefotball i Kristiansand