Sørnett

NB! - Her vises nyheter knyttet til den årlige LRS-øvelsen i regi av Agder politidistrikt. Studenter fra NLA Høgskolen Kristiansand, journalistlinjen er med å dekker øvelsen.

Kollisjon mellom Ms Øya og G Unger Vetlesen

Syv personer savnet: -Vi driver fortsatt med søk

Foto: Jasmine Ramos

Foto: Jasmine Ramos

Politiet fikk melding fra kystradioen Mayday klokken 09.18 at de to fartøyene MS Øya og G. Unger Vetlesen kolliderte utenfor Hombordsund med totalt 102 personer ombord.

Publisert:

Sist oppdatert: 21.09.2023 kl 11:37

G Unger Vetlesen
I følge HRS skal G. Unger Vetlesen ha sunket etter sammenstøtet. Det var totalt 71 ombord her, og av disse er det gjort rede for 64. Redningsaksjonen fortsetter fra HRS, og det er blitt iverksatt strandsøk på land i de aktuelle områdene.

MS Øya
HRS melder at det fremdeles pågår brannslukning ombord på båten. Det er meldt om 2 savnende personer fra MS Øya.

Flere personer skadet
13 personer er meldt skadet og blir tatt hånd om av helsepersonell, mens resten av passasjerene er sendt til pårørendesenter i Lillesand. Det vil pågå søk etter savnende og antatt omkomne så lenge det er håp om å finne overlevende, sa innsatleder Jan Magne Hansen i seneste pressemelding.

Det har blitt gjort søk med ambulansehelikopter og sivila fartøy i området. HRS har sendt ut 3 redningsskøyter, kystvakt-fartøy og båter fra brannvesenet som har bistått både i Grimstad og Lillesand.


Hansen ber folk om å sende inn tips på nettsiden til politiet. Tips sendes inn her : tips.politiet.no/isikkerhet