Sørnett
Foto: Irina Høst

Foto: Irina Høst

Kristiansand folkebibliotek i en økonomisk vanskelig situasjon

Direktør for kultur og innbyggerdialog tok tidligere denne måneden opp forslag om billettsalg for fredagslunsjen, og andre liknende arrangementer som i dag er gratis tilbud for alle. Dette ble enstemmig nedstemt ved kulturutvalget.

Publisert:

Tiltaket iverksettes med bakgrunn i en økonomisk vanskelig situasjon som biblioteket er i, står det i sammendraget fra forslaget om vedtaket.

Over en halv million mindre

Ifølge biblioteksjef Anne Kristin Undlien er det kutt på over en halv million kroner det er snakk om. Hva slags følger dette vil få er ikke klart enda.

Siv Holt, avdelingsleder for biblioteket ønsket ikke å svare på hva slags konsekvenser dette ville medfølge, utover at de jobber med saken.

Avdelingsleder ved Kristiansand folkebibliotek 
Siv Holt
 Foto: Privat fra LinkedIn

Avdelingsleder ved Kristiansand folkebibliotek
Siv Holt Foto: Privat fra LinkedIn

- Kristiansand kommune er i en presset økonomisk situasjon. Kristiansand folkebiblioteket er en kommunal enhet, sier Holt.

Dårlige tider

Amalie Gunnufsen, representant fra Høyre, var selv til stede under avstemningen. Hun, som alle andre stemte for at arrangementer skulle forbli gratis, men syns det er synd det må gjøres kutt.

Amalie Gunnufsen, representant for høyre
 Foto: Bilde hentet fra Høyre.no

Amalie Gunnufsen, representant for høyre Foto: Bilde hentet fra Høyre.no

- Administrasjonen sa at det kanskje måtte kuttes i antall arrangementer, men forhåpentligvis vil det være mulig å søke på midler til arrangementer fra stiftelser og organisasjoner, sier Gunnufsen.

Hva er det som har gjort at biblioteket er i en økonomisk vanskelig situasjon?

- Kommuneøkonomien er blitt mye trangere de siste årene, og det må gjennomføres kutt i hele kommunen, legger hun til.

Gunnufsen mener det blant annet handler om at prisene generelt har steget, og regjeringen har ikke kompensert kommunen godt nok for de økte prisene.

- Det er veldig synd, poengterer Gunnufsen.

Nyheter Vis flere

Kampen mot marin forsøpling

Kampen mot marin forsøpling

Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.

Kristiansands unge sier deres meninger
Er gresset grønnere i Kristiansand?
Oppstart av IK Start kvinner har hjulpet på interessen for kvinnefotball i Kristiansand