Sørnett

Sivert (25) ble nektet ombordstigning: - De sa jeg hadde falskt pass

Vært på tur: Sivert Kristoffersen er gift med en marokkansk kvinne. Da han besøkte henne gikk ikke hjemreisen akkurat etter planen. På bilde ser vi han med sin marrokanske drakt.
 Foto: Andreas Korssund

Vært på tur: Sivert Kristoffersen er gift med en marokkansk kvinne. Da han besøkte henne gikk ikke hjemreisen akkurat etter planen. På bilde ser vi han med sin marrokanske drakt. Foto: Andreas Korssund

Sivert Kristoffersen (25) fra Kristiansand hadde vært på ferietur til Marokko for å være sammen med sin kone der. Når han etter tre uker skulle dra hjemover igjen, fikk han en uventet beskjed.

Publisert:

Sist oppdatert: 06.02.2024 kl 15:06

- Jeg var på flyplassen i Rabat og alt gikk som det skulle. Jeg hadde fått kommet meg igjennom alle sikkerhetskontrollene - som ikke akkurat var få. På dette tidspunktet var jeg helt avslappet og hadde ingen bekymringer, sier han.

Forelsket: Sara Kristoffersen (23) og Sivert Kristoffersen (25) fant flammen for flere år siden. I dag er de gift.
 Foto: Privat

Forelsket: Sara Kristoffersen (23) og Sivert Kristoffersen (25) fant flammen for flere år siden. I dag er de gift. Foto: Privat

Det var når Sørlendingen var på vei om bord på flyet og skulle vise passet sitt at det oppsto problemer.

- Jeg sto i køen som alle andre og ventet på at min tur skulle komme. I det jeg leverer fra meg passet mitt til sikkerhetsvakten ser jeg at han begynner å stusse over noe. Deretter ber han meg om å bli med han for å ta en videre sjekk av passet.

- På dette stadiet skjønte jeg ingenting. Jeg kunne ikke skjønne at det kunne være noe gærent med mitt helt vanlige norske pass, forteller Kristoffersen.

Sjekket ikke bare passet

- Kontrolløren tok meg inn på et rom hvor det var andre kontrollører. Der måtte jeg sitte mens de sjekket passet mitt. Jeg hørte de snakket arabisk og det tok lang tid. Til slutt spurte jeg dem om de snart var ferdige for flyet mitt skulle snart gå. Plutselig svarer en av kontrollørene. Han fortalte at grunnen til at de trodde passet mitt var falskt var fordi de synes jeg så eldre ut enn det som står i passet mitt, sier Sivert Kristoffersen.

Kristoffersen endte opp med å vente i over tre timer. I mellomtiden måtte han også igjennom en grundig sikkerhetskontroll.

- Etter de ikke hadde funnet noe feil med passet mitt måtte jeg igjen gå igjennom de samme sikkerhetskontrollene som jeg allerede hadde tatt.

Etter den uventede hendelsen rakk ikke Kristiansanderen flyet sitt som skulle gå fra Rabat, Marokko til Paris, Frankrike. Videre skulle han fra Paris til Amsterdam, Nederland og deretter til Kristiansand flyplass.

- Hele reisen min ble ødelagt. Det er bare utrolig trist. Når jeg først ikke fikk tatt flyet fra Rabat rakk jeg heller ikke de andre flyvningene. Jeg måtte sette opp en helt ny reiserute. Flyet mitt var ment å gå fra Rabat den 24.01. isteden måtte jeg være i Rabat i tre ekstra dager og deretter ta fly den 27.01 for å komme meg hjem igjen. Turen ble rett og slett mye dyrere enn forutsatt.

Sjokkert over hendelsen

I Marokko: Sara og Sivert møttes igjen i januar etter Sivert tok nok en tur ned til Marokko.
 Foto: Privat

I Marokko: Sara og Sivert møttes igjen i januar etter Sivert tok nok en tur ned til Marokko. Foto: Privat

Kona til Sivert, Sara Kristoffersen (23) er fra Marokko og har foreløpig ikke oppholdstillatelse i Norge. Hun forteller til Sørnett at hun alltid følger Kjæresten på flyplassen når det er tid for hjemreise.

- Sivert har nå vært her flere ganger ettersom vi har vært gift i en stund. Likevel har jeg aldri vært borti noe dummere enn dette.

- At han som har et av de mektigste passene i verden, nemlig norsk pass skal bli stoppet på grunn av at de trodde han var eldre er sjokkerende. Vi må bare håpe på at det aldri skjer igjen.

Sivert Kristoffersen advarer andre som ofte er ute og reiser til å være klar over at slike hendelser faktisk kan skje.

- Det er absolutt en vekker. Dette får jo en til å innse at man ikke er i Norge lenger. Jeg håper virkelig at folk er klar over at man kan havne i slike situasjoner når man er ute og reiser, sier Sivert Kristoffersen avslutningsvis.