Sørnett

Løper for de kreftsyke

- Kreften tar aldri pause

Arild Thomassen etter Oslo Maraton i fjor.
 Foto: Privat

Arild Thomassen etter Oslo Maraton i fjor. Foto: Privat

Stafett for livet har blitt arrangert av Kreftforeningen på Tangen i Kristiansand de siste årene. Stafetten varer i 24 timer, og Arild Thomassen (53) har vært med hvert år. Han ser frem til å være med samtlige 24 timer også i år.

Publisert:

Stafett for livet er et arrangement hvor lag melder seg på for å samle inn penger til Kreftforeningen. Slike stafetter arrangeres mange steder i Norge, men løpet i Kristiansand arrangeres fra 10-11 juni. Thomassen forteller at han passer på å disponere krefter over de 24 timene slik at han ikke sliter seg ut.

- Tidligere år har jeg løpt 120 og 140 kilometer, så målet for i år blir å klare 150 kilometer. Da gjelder det å starte i et rolig og jevnt tempo så jeg holder ut hele veien. Det største problemet er å få i seg næring for man spiser gjerne godt til å begynne med, men når du kommer utover natta tenker man ikke like mye på det, forklarer Thomassen.

Arild Thomassen (53) løper i år for laget Lyskomponenter
 Foto: Dani Lie

Arild Thomassen (53) løper i år for laget Lyskomponenter Foto: Dani Lie

Videre sier Thomassen at mange kanskje kan lure på hva dette arrangementet er for noe, men at når man først har vært med en gang vil man vende tilbake neste år.

- Personlig mener jeg natta er det beste med hele opplevelsen, og det som gir mest inntrykk. Du får god tid til å tenke på natta for det er så stille og rolig, også går man å småprater litt også løper man litt, forteller han.

Thomassen utdyper også på det sosiale med arrangementet, og forteller at det er en hyggelig måte å bli kjent med andre frivillige.

- Du treffer så mange folk som har vært gjennom mye, og det er en veldig hyggelig sosial setting, men samtidig vet man jo hvorfor man er der.

En evig kamp
Stafettleder Tor Kristian Ludvigsen (33) ser også frem til arrangementet, og han forteller at det er god grunn til at stafetten varer såpass lenge.

- Kreften tar aldri pause, det er noe man kjemper mot 24 timer i døgnet, så det er det løpet skal symbolisere og vise de kreftsyke at det er alltid noen på banen for de, sier Ludvigsen.

Ludvigsen forklarer også at det varierer hvor lenge folk er med, men at mange ender opp med å være der lenger enn planlagt.

- Hvis det for eksempel er 12 stykker på et lag så er man satt opp på to timer hver, men når man først kommer dit så ender man gjerne opp med å være der i 5-6 timer, forteller en engasjert Ludvigsen.

Foto: Dani Lie

Foto: Dani Lie

I tillegg mener Ludvigsen dette er et ekstremt viktig arrangement for å vise støtte og støtte.

- Den kampen mange står i som har kreft er utrolig tøff, så arrangementet er ment for å bringe folk sammen og vise at ingen skal trenge å stå alene. Du kan se for deg en som er rammet av kreft få se det at tusen mennesker løper eller går for å vise støtte til den kampen de står i, så betyr det alt.

Til slutt legger Ludvigsen til at arrangementet er et familievennlig arrangement, og at det er mye å oppleve i løpet av de 24 timene.

- Jeg vil si at det å knytte folk sammen er en av primæroppgavene til arrangementet. Vi legger opp til aktiviteter for barn underveis, morgengymnastikk på søndagen og konsert slik at man kan dra med familie.