Sørnett

Bohemer, kjærlighet og Rock`n Roll

Gleder seg: Julian Lund har en aktiv rolle i musikalen. FOTO: Knut Magne Momrak

Gleder seg: Julian Lund har en aktiv rolle i musikalen. FOTO: Knut Magne Momrak

Etter intense uker med øving gleder elevene seg til å vise frem musikalen "Rent" som handler om sosialt utstøtte bohemer preget av AIDS, fattigdom og rus, samtidig er det en vakker historie om tro på livet og kjærligheten

Publisert:

- Januar og februar måned har vært veldig slitsomme for oss elever, men det vi holder på med er så gøy at vi tenker ikke så mye over det. Gjennom den siste måneden har vi øvd hver dag, også i helgene, forteller Julian Lund til Sørnett.

Han spiller rollen som Mark Cohen, en ung herremann som skal lage kunstneriske dokumentarer. Samtidig sliter rollefiguren med å beholde den "bohemske" stilen. Cohen har økonomiske problemer og hverdagen blir tøff. Når han får spørsmål om å jobbe i en større tv-redaksjon blir valget vanskelig, siden han føler det er det samme som å selge sjelen.

- Jeg er godt fornøyd med forestillingen. Jeg tror dagens ungdom vil kjenne seg igjen i de ulike rollene, sier Julian.

Godt fornøyd med sine elever

Anne Margrethe Gluch som er produksjonsleder i stykket er stolt av elevene og budskapet de ønsker å få fram i musikalen.

- I livet blir man satt på mange prøvelser gjennom å akseptere menneskers  ulike valg, men alikavel skal du ha tro på deg selv, tro på livet og kjærligheten. Alle skal ha rett til å være seg selv, med individuelle friheter.  Dette er budskapet i musikalen, mener Gluch som også er lærer ved Vågsbygd Videregående skole.

[img12352_2RS]

Bare noen dager før premieren mener hun at elevene er godt i rute.

- Forventningene er enorme, dette er tross alt det store høydepunktet for alle tredjeklassingene.  De skal også ha honnør for at de selv gjennom mange timer med arbeid har satt sammen både musikk og dansetrinn forteller hun.

Stor innsats

Det er ikke bare på scenen det jobbes hardt, elevene har også fått ansvar for billettsalg, ordning av sponsormidler og en egen bedrift som står for kiosksalg.

- Disse arbeidsoppgavene er viktig for at forestillingene skal bli vellykket, sier Gluch.

Lærerne Carla Jung og Maia Landmark har ansvar for koreografi og kostyme og Håvard Kittilsen er orkester- og arrangøransvarlig.

Regissør Alex Scherpf gir æren for den flotte musikalen til elevene.

-  Jeg har oversatt mye av teksten, men min oppgave er å være en veileder og leder som til slutt kan ha siste ordet, sier Scherpf.