Sørnett

Dobbelt så mange søkere til folkehøyskole

Foto: Kristiansand folkehøyskole

Foto: Kristiansand folkehøyskole

Nystartende Kristiansand folkehøyskole opplever søknads-rush. Til nå har 129 søkere meldt seg til de 75 skoleplassene.

Publisert:

1. februar startet opptaket av elever til det nye skoleåret ved Kristiansand Folkehøyskole, som ligger på Dvergsnestangen i Kristiansand. Rektor Tor Inge Askeland kan glede seg over en fyldig søknadsbunke, med 129 søkere så langt.

- Vi har plass til 75 elever, men kan utvide antallet opp til 90, sier rektoren.

Populær linje

Etter å ha slitt med søkertallene det første skoleåret ser det ut som om interessen nå har eksplodert. Formuleringen "den beste reklamen er fornøyde elever" gjelder tydeligvis for Kristiansand folkehøyskolen.

- Vi har fått mange gode tilbakemeldinger av studentene forteller Askeland

[img138737_2RM]

Skolen startet opp i fjor høst. Det første skoleårer var det 60 ungdommer som søkte seg til skolen. 40 av disse tok imot skoleplass. Skolen har blitt kjent for sin linje for unge foreldre, og for samarbeidet med Kristiansand Dyrepark.

- De mest populære linjene våre er Global og Dyr og Natur, sier Askeland.

[faktaboks]

Fantastisk skoleår

En av dem som har startet med den gode ryktespredningen om folkehøyskolen, er Signe Brønstad, som er stipendiat ved skolen. 21 åringen forteller om et fantastisk skoleår.

- Jeg vil anbefale folkehøyskolen på grunn av det faglige innholdet, personalet og det sosiale, forteller Signe Brønstad .

I tillegg til populære linjer, kan skolen friste med en attraktiv studietur til eksotiske Kenya. Kombinasjonen safari, folkeliv og badeferie er tydeligvis med på å trekke elever til skolen.

- Det var veldig gøy å dra på studietur. Vi var på safari, fikk se ulike typer dyr, og oppleve en annen kultur, avslutter Brønstad.