Sørnett

- Ikke drikk dere for fulle

Dag Tallaksen, politioverbetjent ved Kristiansand politistasjon, anbefaler jenter å ta spesielle forholdsregler når de skal hjem på kveldene.

Publisert:

- Det var en del overfallsvoldtekter i sommer, og ja – jeg har inntrykk av at det har vært flere i år, sier Tallaksen, som på grunn av ferieavvikling ikke har tallene tilgjengelig.

I følge Aftenposten.no har det vært 56 overfallsvoldtekter i den fem største byene hittil i år, hvorav tre har skjedd i Kristiansand.

Tallaksen anbefaler jenter å alltid ta følge med andre hjem, og heller gå omveier for å holde seg til de mest befolkede stedene.

- Og at de tenker litt gjennom hvor mye de drikker. Jeg vil anbefale alle jenter å ikke drikke seg for fulle. Selv om det er veldig synd at det skal være sånn, sier han.

Når det gjelder voldsalarmer som kan kjøpes i butikker stiller han seg positiv da de tiltrekker oppmerksomhet.

- Det gjelder å tilkalle oppmerksomhet. Derfor må man også passe på å gå veier hvor det er mennesker i nærheten, sier han.

Natteravn Kjartan Myklebust forteller at det i Kristiansand nå finnes 60 aktive natteravner, som har som hovedoppgave å passe på at ting går riktig for seg i helgene.

- Vi natteravner går alltid flere sammen. Det er noe med at vi er der, som jeg tror gjør tilværelsen litt tryggere, forteller han.

Også Myklebust anbefaler jenter å gå sammen hjem.

- Selvfølgelig. Det hjelper på tryggheten å flokke seg sammen.