Sørnett

Presentasjon av "En by for alle"

Prosjektleder for "En by for alle" Toril Hogstad

Prosjektleder for "En by for alle" Toril Hogstad

Neste uke arrangeres "En by for alle" i Kristiansand. For andre året på rad er man nå klar for over femti arrangementer rundt om i byen. Dette arrangeres som et tiltak for å få fram at Kristiansand er en by for alle. Håpet er at det skal bli enda større og bedre enn det var i fjor.

Publisert:

Tirsdag 29. januar ble programmet for "En by for alle" presentert. Dette er noe kommunen har valgt å innføre for å sette fokus på likestilling, inkludering og mangfold. Det starter mandag 4. februar på Rådhuskvartalet, og avsluttes med en sofaprat på UiA søndag kveld.
Det blir tatt opp mye ulike temaer som homofili, etnisitet og religion. Det blir både foredrag, konferanser og diskusjoner. Det skal også arrangeres diverse musikaler, idrettsarrangementer, filmer og stand-up show.

 

"En by for alle" markeres over hele byen, både i skoler, barnehager og fritidsklubber.
Blant annet skal man heise sameflagget onsdag 6. februar og regnbueflagg fredag 8. februar. De samarbeider også med "Spis ute uka" som arrangeres over Kristiansand.
Der kan man gå til enkelte restauranter og spise en god middag, mye rimeligere enn ellers.

Biblioteket skal blant annet ha språkkafe lørdag i Vågsbygd og søndag på Folkebiblioteket.
Kulturskolen arrangerer åpen undervisning for 1-5 trinn, og et improteater mandag.
Blå kors skal onsdag ha lunsjseminar for fagfolk om sosiale medier, og ett kveldseminar hvor det blir workshop for ungdom med fokus på psykisk helse.
Samsen kulturhus setter opp ett stand-up show laget av 16-åringer, som handler om sterke historier fra deres egne liv. Det vil også bli dans, akrobatikk-show, film og musikk.

[img187791_2LM]

Prosjektleder for denne uka, Toril Hogstad forteller at meningen med denne uka er å få fram at alle mennesker er like mye verdt. At uansett legning eller etnisitet så er man en del av samfunnet. - Ulikheter skal sees på som noe positivt, sier hun. Hun forteller også at arrangementet var en stor suksess i fjor, men at i år vil bli enda bedre og større enn det var. -Alle som deltar er med frivillig og de fleste arrangementene koster ingenting å delta på, oppsummerer hun.

Mer detaljert informasjon finner på hjemmesiden til En by for alle