Sørnett

Full aktivitet på ishockeyskolen i Idda Arena

Jonas(6) stortrives på hockeyskole! Foto: Anders Espe

Jonas(6) stortrives på hockeyskole! Foto: Anders Espe

I hele vinter arrangerer Kristiansand Ishockeyklubb(KIK) skøyte- og ishockeyskole for barn i Idda Arena. Og barna ser ut til å trives på isen.

Publisert:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=c00iP3F3l6w&feature=youtube[/youtube]

Hør Vegard Aulstads reportasje sendt på radiomagasinprogrammet "Menyen" i klippet over.

-Kjempegøy!

Det svarer 6 år gamle Jonas når vi spør han om hva han syns om ishockey. Jonas er en av om lag 30 barn som denne mandagsettermiddagen raser rundt på isen i Idda Arena.

Hver mandag, onsdag og lørdag denne høsten og vinteren arrangerer Kristiansand Ishockeyklubb hockeyskole for barn i en alder fra 4-9 år, og pågangen har vært enorm denne høsten.

Allerede har de begynt å dele inn i grupper, men det er ikke fullt.

-Det er kapasitet til å ta imot fler, men det kan godt hende vi må dele det opp mer etter hvert, og få flere istider. Vi har allerede gjort det, hvor vi har onsdagspartier hvor det er kun de som har vært med en stund, sier trener Espen Schou-Nilsen.

Betyr alt for klubben

KIK har som mål å bygge bredde i klubben fremfor å satse for fullt mot topphockeyen, og hockeyskolen er en viktig del av denne breddebyggingen. Ved siden av at klubben langsiktig skal tjene på dette, skal dette være et tilbud for de som er interessert i ishockey, og ønsker å lære seg å spille.

[img95690_2LM]

-Det betyr alt for klubben. Det er jo her rekrutteringa skjer, Kristiansand er jo ikke noe ishockeyby, vi har tross alt bare hatt is i to år. Det er her grunnlaget legges, forteller Schou-Nilsen.

Det grunnleggende i fokus

Ved siden av lek og moro, skal ungene faktisk lære seg ishockey, og Schou-Nilsen forteller at det er det helt grunnleggende som er i fokus.

-Det er det helt grunnleggende. Skøyteteknikk, kølle- og puck-teknikk, øvelser og helt basic spill.