Sørnett

- Viktig sak å fremme

SENDER ANBEFALING: Byutviklingsstyret vedtok at de skulle sende en anbefalning av plastemballasjeordningen til Avfall Sør. FOTO: Stine Elise Jølsett

SENDER ANBEFALING: Byutviklingsstyret vedtok at de skulle sende en anbefalning av plastemballasjeordningen til Avfall Sør. FOTO: Stine Elise Jølsett

Torsdag morgen vedtok Byutviklingsstyret at de skal sende en anbefaling om kildesortering av plast til Avfall Sør.

Publisert:

Anbefalingen fra Byutviklingsstyret går ut på en prøveinnsamlingsordning for plastemballasje fra husholdningene i Kristiansandregionen.

Hans Petter Horve fra Miljøpartiet De Grønne, la frem forslaget om denne vurderingen til Byutviklingsstyret. Horve mener dette er en viktig sak å fremme.

- Det er viktig at den kildesorteringen som er i dag opprettholdes som tidligere, men at man i tillegg får mulighet til at plastemballasjen blir hentet i hver enkelt husstand, sier Horve.

Han mener den viktigste målsettingen er å øke andelen plast som blir gjenvunnet og kan brukes om igjen. Han tror folk er mer villig til å sortere plasten sin, hvis den blir hentet fra hjemmet deres.

Må betale gebyr

Hvis denne ordningen går gjennom hos styret i Avfall Sør kommer det til å bli et gebyr på 91 kroner i året. Horve mener dette er en god ordning.

- Jeg tror folk er villige til å betale en liten sum for at plasten blir hentet. Siden det er snakk om en liten sum i løpet av et år, tror jeg folk faktisk gidder å sortere plastemballasjen sin, forteller partimedlemmet.

[img67444_2RS]

Han håper erfaringen med den eventuelle prøveordningen kan være med på å gjøre ordningen til en permanent praksis i fremtiden.

På møtet blir det lagt frem et samarbeid mellom den ordningen som er nå og det eventuelt nye systemet. Det blir i tillegg lagt frem at en dobbelt ordning ikke er veldig effektivt, det er derfor nødt til å komme et gebyr på hentingen av plasten.  

God ordning

Hans Petter Horve tror folk generelt blir veldig fornøyde hvis prøveordningen slår gjennom. Olav Moen syns det er rimelig at man må betale 91 kroner i året for at plasten blir hentet i eget hjem.

- Det er jo veldig greit at plasten blir hentet, siden da slipper man å kjøre av sted med det. 91 kroner er ikke så galt, det kan man leve med, forteller Moen.

[img67444_3LS]

Andre er også enige med at det kan være en god ordning for Kristiansandregionen. Ingunn Sundseth syntes det hadde vært helt fantastisk å få den slags kildesortering i Kristiansand.

- Jeg syns det er veldig tungvint å sortere plasten for å så ta den med seg og kaste den et annet sted. Jeg syns det er helt fantastisk hvis det blir sånn type kildesortering i Kristiansand, forteller Sundseth.

Hun er også villig til å betale 91 kroner i året, for at plasten blir hentet. Sundseth tror i tillegg at fler folk blir villige til å sortere hjemme hvis plasten blir hentet.

- Jeg tror folk vil kildesortere hvis denne ordningen skjer, siden jo lettere tilgjengelig det er, jo lettere er det for folk å sortere, sier Sundseth.