Sørnett

Seertall skyter opp etter prisutdeling

Foto: Catharina de Besche Kristiansand kino

Foto: Catharina de Besche Kristiansand kino

Etter at den koreanske filmen Parasite vant fire Oscarpriser gikk den fra å være en nisjefilm til å vekke oppsyn.

Publisert:

Den sørkoreanske filmen Parasite har fått tildelt fire Oscarpriser og gjør det veldig bra i norske kinoer. Den viste gode resultater etter å ha blitt priset av kritikerne.

- Billettsalget har økt betydelig etter å ha fått fire Oscarpriser, sier Kim Skarning Andersen, kinodirektør for Kristiansand kino.

[img204612_2RM]

Parasite handler om en fattig familie i Sørkorea som lurer til seg sørvisjobber hos en rik familie. Problemene starter når løgnene renner over.

Vanligvis ville en slik film vises i to uker, men siden denne filmen har gjort det så bra har visningen blitt utvidet. Så langt i Norge har den hatt litt over 38000 visninger hvorav rundt 805 av dem har vært her i Kristiansand. - Sett opp mot den forrige koreanske filmen som ble vist her i Norge, Oldboy, som fikk litt over 6000 visninger totalt i Norge er dette en storsuksess allerede, sier Andersen.

Parasite var i utgangspunktet en nisjefilm med et publikum som søkte mer en bare lett underholdning, men etter Oskarutdelingen kom filmen i søkelyset til et større publikum.

Oscarvinnende filmer blir ofte populære forteller Andersen, men han tror ikke at den koreanske filmen vil bane vei for andre nisjefilmer eller andre koreanske/asiatiske filmer.

- Noe kan det være, men ikke sånn veldig tror jeg. Folk glemmer fort.

Les Sørnett sin anmeldelse av filmen her.