Sørnett

Håper opp mot 5000 tilskuere på alle hjemmekamper

Foto: Jon Einar Skjørdal

Foto: Jon Einar Skjørdal

Etter litt varierende oppmøte på hjemmekampene hittil i år har dagligleder i IK Start Terje Marcussen tro på at de skal nærme seg målene de så for seg før sesongen.

Publisert:

IK Start så for seg før sesongen at de skulle ha rundt 5000 tilskuere på hjemmekampene sine. Etter godt oppmøte på den første hjemmekampen mot Kristiansund har det vært litt dårligere tall, før det igjen tok seg opp på fotballens festdag 16.mai hjemme mot Sandnes Ulf. Både mot Kristiansund og Sandnes Ulf var det over 5500 tilskuere på tribunen, mens på hjemmekampen mot Raufoss var det såvidt over 4000 tilskuere. Dagligleder i IK Start Terje Marcussen sier at det har vært litt under hva de selv har ønsket.

Terje Marcussen
 Foto: Privat

Terje Marcussen Foto: Privat

-Vi hadde som mål før sesongen at vi skulle stange opp mot 5000 tilskuere på hjemmekampene våre, og det ligger vi nok litt etter per i dag, sier Marcussen.

Marcussen er klar på at det er de sportslige resultatene til klubben som må opp for at også tilskuertallene skal opp

-Det viktigste er at Start er med å fighter med de beste lagene i toppen av ligaen. Hvis Start vinner kamper og spiller god fotball vil det skape større interesse, sier Marcussen

Neste hjemmekamp for Start er mot Ranheim 29.mai. Marcussen sier de håper på opp mot 5000 tilskuere da også, selvom det er i slutten av pinsehelgen og mange kan være bortreist.

Stigende engasjement

Leder av supporterklubben til Start "Tigerberget" Kai Rune Karlsen sier at engasjementet rundt klubben er stigende. Dette er noe Karlsen synes er overraskende.

Kai Rune Karlsen
 Foto: Privat

Kai Rune Karlsen Foto: Privat

-Vi ser fra tidligere av at tilskuertall henger veldig tett sammen med sportslige resultater. For en såpass stor klubb som Start er ikke Obos-ligaen god nok sportslig suksess. Så det at engasjementet rundt klubben er stigene er overraskende, sier Karlsen.

Karlsen er klar på at det er den sportslige suksessen som er det aller viktigste som skal til for at det skal komme flere tilskuere på kamp. Karlsen understreker at Start både trenger gode resultater, men også gode sportslige prestasjoner. Hvis dette kommer på plass for Start er Karlsen overbevist om at publikum vil strømme til Sør-arena for å se kamp.

Karlsen sier videre at i tillegg til god sportslig suksess kan også de ivrigste supporterene hjelpe til. Karlsen sier at hvis de ivrigste supporterne kan lage god stemning med sang, tifoer og litt ekstra show er dette noe som kan hjelpe med å få flere tilskuere på kamp.

-Vi i supporterklubben er en del av produktet Start. Hvis vi lager ordentlig god stemning på kamp kan dette gi andre tilskuere enda en grunn til å dra på kamp, i tillegg til å støtte laget. Klubben er flink til å ha god dialog med supporterne sånn at det blir tilrettelagt for en best mulig fotballfest. Dette håper vi gjør at flest mulig har lyst til å komme på kamp, sier Karlsen.