Sørnett

Startseier mot eliteseriemotstander

Mandag 20. februar var det duket for Starts siste treningskamp i Marbella. Motstanderen var eliteserielaget Hamarkameratene, som på papiret altså skulle være sterkere enn dem.

Publisert:

Sist oppdatert: 28.03.2023 kl 12:53

Fra første minutt viste Start at de var mer enn klare for utfordringen, og presset høyt og var innstilt på å prøve å vinne ballen høyt på banen. Den første omgangen var preget av et Start-lag som presset Ham-Kam til å gjøre feil på sin banehalvdel, noe som ledet til at Start fikk flere sjanser. Det skulle likevel gå 28 minutter før Start fikk en stor boost da Ham-Kam keeper Marcus Sandberg ble utvist etter å ha hatt hånden på ballen rett utenfor 16-meteren. Det påfølgende frisparket satte Tom Strannegård med en perle fra rundt 16 meter i høyre kryss. Innbyttet keeper Lars Jendal hadde liten sjanse til å nå et frispark satt så bra.

Rett før pausen var det igjen en stor sjanse, Tom Strannegård får ballen i beinene like utenfor 16-meteren og sender Fabian Østigård Ness gjennom med en nydelig

gjennombruddspasning. Keeper får en hånd på første skudd fra Ness, men returen setter Ness kaldt til høyre for keeperen. Resultatet stod seg til pause med Start i føringen 2-0.

Andre omgang begynte som første omgang sluttet. Start satte presset høyt og fikk flere større sjanser. Dette ble kampens gang gjennom hele andre omgang, men da 68 minutter var spilt, mister Start-keeper Mark Jensen konsentrasjonen i et kort øyeblikk når han får en pasning bak og ballen ender opp i nettet. Start skulle allikevel klare å holde resultatet ut kampen som endte 2-1.

- Det er en god følelse, vi leverer en stabilt god prestasjon.

Dette svarer Starttrener Siver Tjelemeland på spørsmål om hva han tenkte om kampen og hvordan det gikk.

Det var ikke bare resultatet som gledet Tjelmeland. På spørsmål om hva han tenkte om prestasjonen fra de yngre spillerne som Tom Strannegård og Salim Nkubiri, svarte Tjelmeland at det er veldig gledelig å se at de yngre spillerne er i så fin utvikling hos oss.

Frisparkperlen fra Tom Strannegård var også noe Tjelmeland var storfornøyd med.

– Han terper mye på frispark, så det er gøy å se han få belønning.

På spørsmål om startelleveren er satt allerede nå før sesongstart, er Tjelmeland heller litt hemmelighetsfull. - Jeg har en ide om en startellever, men den røper jeg ikke.

Avslutningsvis legger Start-treneren til at det alt i alt var det en fin prestasjon mot en god motstander, men at det fortsatt er ting å jobbe med inn mot sesongstart, men at det alltid er gøy med en fin opplevelse.