Sørnett

Trening selv under korona

Helt siden 12 mars har alle treningssentrene i Norge holdt stengt under korona-krisen

Publisert:

Situasjonen er vanskelig for mange for mange folk som har trening som en viktig del av hverdagen og siden situasjonen for treningssentrene er usikker så har flere og flere funnet nye løsninger.

De som ikke greier og gi ifra seg den følelsen av å trene på et treningssenter måtte finne andre løsninger da sentrene måtte stenge. Salget av treningsutstyr har skutt i været under korona tiden og etterspørselen har vært høy lenge, Sørnett har vært rundt hos flere sports forhandlere hvor man ser at det er svært lite utstyr i hyllene , mye er solgt unna mens andre ting får man ikke inn fordi etterspørselen har vært stor overalt. Sørnett har heldigvis kommet i kontakt med noen som har greid og sikre seg en del utstyr til hjemmebruk.

Bodrey Jama er 24 år og sier at han ser på seg selv som en treningsnarkoman og det å trene er viktig for hans hverdag og liv.

- Da jeg hørte at sentrene skulle stenge så visste jeg at jeg måtte være kreativ, jeg brukte tid på forskjellige butikker og i det private markedet for å finne det jeg selv følte jeg trengte for å opprettholde treningshverdagen.

 

Bodrey forteller videre at han har 1 til 2 treningspartnere som også er med han på å trene under koronatiden, de bruker selvsagt hansker og de bytter fra og trene med innkjøpt utstyr også bruker de den lokaletreningsparken. Bodrey forteller videre at han er ganske så fornøyd med dagens løsning, men han ser fortsatt veldig frem til sentrene åpner 15 juni.

- Ja, det skal bli deilig og komme seg på et skikkelig treningssenter igjen, det er trossalt bedre utvalg der en det jeg har her.

 

Mange velger å trene ved å ta seg en tur i Norsk natur og utnytte de mulighetene vi har her i Norge, men den triste nyheten for de som er glad i Norsk natur er at når samfunnet er tilbake som normalt så vil faktisk tilbudet være noe innskrenket. Generalsekretær i den Norske turistforeninger Dag Terje Klarp Solvang sier til E24 at det kan bli dramatisk for dem som forening. De har mange hytter og under vanlige omstendigheter har de mange arrangerte turer, nå har man kun medlemskontingentene igjen og man har ifølge Solvang regnet seg frem til et tap på 50 millioner kroner om krisen varer ut mai og 200 om den skulle strekke seg over sommeren. Derfor vil en søknad om tapte inntekter for arrangerte turer kunne være helt for hva som er fremtiden til DNT.