Sørnett

Nytt felleskapshus bygges på Justnes

Pastor Johnny Omdal er klar for nye lokaler for menigheten. Foto: Kristine Hjelle Aambø

Pastor Johnny Omdal er klar for nye lokaler for menigheten. Foto: Kristine Hjelle Aambø

Justnes menighet kan se frem til gudstjenester og samlingssted for ungdom i et helt nytt felleskapshus som skal bygges. - Vi håper det kan stå klart til 2025, forteller pastor Johnny Omdal.

Publisert:

Idag står et gammelt rødt hus på den 2 mål store tomten menigheten har kjøpt. Det skal brennes ned og senere skal et nytt felleskapshus bygges for menigheten.

- Da kan vi invitere til grillfest, ler den spente pastoren.

Justnes er en relativt ny bydel, hvor det tidligere ikke har vært kirke i tilknytning til bydelen. Da har menigheten møttes på Halvimyra Ungdomskole til gudstjenester. Nå gleder de seg til å få sitt eget bygg.

Et samlingspunkt for alle

[img219134_2RM]

- Vi ønsker at det er sted alle kan komme, et samlingspunkt for bydelen her ute, sier Johnny Omdal til Sørnett.

Han understreker at felleskapshuset skal være et sted hvor alle typer mennesker kan komme.

- Vi ønsker å bruke bygget til flere ting enn bare gudstjenester, kanskje en kafe, ungdomsrom, barnerom, rett og slett et sted hvor man kan møtes, ser pastoren for seg.

Omdal forteller at menigheten har brukt mange år på å få til dette, selv begynte han som pastor i høst og fikk være med i slutten av prosessen og synes det er veldig gøy å være med på det.

Satser på en problemfri byggeprosess

Tomten må omreguleres, og Omdal håper på at byggningsprossessen går smertefritt og at bygget kan stå klart i 2025. Det nåværende bygget skal brennes ned til våren og pastoren har mange ideer om hva de skal bruke tomten til før byggeprosessen starter. Disse vil han i midlertid ikke røpe enda.

- Vi har mange spennende ting i tankene, som vi håper vil gjøre en forskjell for bydelen her, smiler han lurt.