Sørnett

Nytt system for tildeling av båtplasser

Korsvik Småbåthavn (foto: Pétur Níelsson)

Korsvik Småbåthavn (foto: Pétur Níelsson)

Småbåthavnutvalget endrer systemet for tildeling av båtplasser fra januar. I stedet for å stå på venteliste for hele byen, blir havnene nå delt opp i tre soner, Øst, Vest og Sentrum.

Publisert:

- Dette gjør vi for at kundene skal få båtplass nærmest mulig sin egen adresse, sier Wenche Kjær ved småbåtkontoret.

Mange båteiere klaget da ventelistene ble slått sammen, og folk kunne oppleve å bli tildelt båtplass på andre siden av kommunen.

- Før stod folk på ventelister til spesifikke havner, men med mange havner og mange forskjellige størrelser på båtene, ble systemet alt for uoversiktlig. Vi måtte sitte i timesvis med utskrifter for å plassere folk, sier Kjær.

Fra nyttår søker en om båtplass i en del av byen, uavhengig av størrelse.

Leder i Arbeidernes Båtforening, Ove Sten Olsen, skulle gjerne sett at han fikk søke ved den havna han helst vil til, men tror det nye systemet vil være bedre enn det forrige.

- Sentrumssonen er veldig stor og det kan være tungvint om en får plass på motsatt side av den sonen en bor i, men det kan hende en slipper å gå glipp av plasser som er akseptable.

Fortsatt for få plasser

- Her i byen skal en være glad bare en får en båtplass. Det er alt for få og tempoet på utbygging er alt for lavt, så dette er noe vi kommer til å slite med i generasjoner, sier Olsen