Sørnett

Økning i antall utenlandske turister

Color Line har ferjeoverganger fra Kristiansand til Hirtshals / Hirtshals - Kristiansand
 Foto: Andreas Martinsen

Color Line har ferjeoverganger fra Kristiansand til Hirtshals / Hirtshals - Kristiansand Foto: Andreas Martinsen

Turistnæringen jubler over en forventet økning i antall utenlandske turister til Sørlandet i år.

Publisert:

- Vi ser en veldig flott utvikling blant danske og tyske turister som ønsker å reise til Norge i sommer, forteller salgs- og markedssjef for Color Line ved ruten Kristiansand – Hirtshals, Nina Moland Andersen.

Ifølge en undersøkelse fra NHO Reiseliv, er det en større interesse blant utenlandske turister som vil reise til Sørlandet i år. Denne turistgruppen utgjør 30% av forhåndsbookingene. Det kommer samtidig frem at Sørlandet forventer flest internasjonale turister fra Danmark, etterfulgt av Tyskland og Nederland.

Ferjeovergangene er viktige

-Én av grunnene til at Sørlandet venter en større andel utenlandske turister, er på grunn av ferjelinjene vi har til og fra Kristiansand, forteller daglig leder i Visit Sørlandet, Hege Julianne Nevestad.

-Fjordline skal gå opptil fem ganger om dagen, og sammen med HNL er disse ferjelinjene sentrale for turistene. I tillegg er Kristiansand det sørligste punket i Norge, noe som er med på å gjøre Kristiansand til et knutepunkt, fortsetter Nevestad.

Stor interesse

-Vi ser en veldig flott utvikling blant danske og tyske turister som ønsker å reise til Norge i sommer, forteller salgs- og markedssjef for Color Line ved ruten Kristiansand – Hirtshals, Nina Moland Andersen.

-Som dansk eller tysk turist i Norge i dag, vil du få mye mer for pengene. Vi kan dermed se at det er stor interesse blant tyske og danske turister, fortsetter Andersen.

Ser dere en forskjell i antallet nordmenn som ønsker å reise til Danmark eller Tyskland i år?

-Nå har ikke sommerferien begynt enda, så vi har ikke tallene helt klarte. Ut ifra det vi kan se, virker det som om tallene er på likt nivå som de var i fjor, svarer Andersen.

Nyheter Vis flere

Kampen mot marin forsøpling

Kampen mot marin forsøpling

Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.

Kristiansands unge sier deres meninger
Er gresset grønnere i Kristiansand?
Oppstart av IK Start kvinner har hjulpet på interessen for kvinnefotball i Kristiansand