Sørnett

Ole Gustav Gjekstad tar over Vipers

Daglig leder i Vipers, Terje Marcussen. FOTO: Leif Åge Holand

Daglig leder i Vipers, Terje Marcussen. FOTO: Leif Åge Holand

Ambisjonen er å være med å kjempe helt i toppen av Europa

Publisert:

Vipers ruster opp før en travel sesong med både Champions League og seriespill, hvor seriegullet skal forsvares, samt cupspill. Etter at hovedtrener Kenneth Gabrielsen valgte å slutte i jobben for å fokusere mer på familien begynte trenerjakten. Valget falt på tidligere Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad.

-Ole Gustav var førstevalget vårt. Det var egentlig ingen andre aktuelle sier daglig leder i Vipers, Terje Marcussen. Vi er kjempefornøyd med å få på plass en så merittert trener til klubben. Han har hatt masse suksess, både nasjonalt og internasjonalt med Larvik.Flere medier nevner også at Gjekstad hadde tilbud fra andre storklubber ute i Europa, deriblant rumenske Bucuresti, hvor hans to tidligere ‘’elever’’ i Larvik, Amanda Kurtovic og Marit Malm Frafjord til daglig spiller. Gjekstad har tidligere bekreftet til diverse medier at han takket nei til tilbudet derfra

Prosjektet var vanskelig å si nei til

[img177842_2RM]

Gjekstad har vært borte fra håndballen siden 2015, da han ga seg som Larvik-trener. Han har siden jobbet som direktør for profesjonsutvikling i Protector forsikring, men følte nå at Vipers har et spennende prosjekt på gang som var vanskelig å si nei til.

- Jeg mener vi bør ha som mål å være med helt i toppsjiktet i Europa. Per nå har vi ikke det i Norge, og sånn kan vi ikke ha det. Men jeg tenker at vi må sikte oss inn på topp 4 på lengre sikt sier Gjekstad til NRK Sørlandet. På spørsmål om hvor langt unna Vipers er per nå svarer han:

-Ikke veldig langt unna denne sesongen, men det er klart at en skal jobbe godt for å henge med i Europa-toppen over tid.

Ambisjonen er å vinne alt

Gjekstad kommer til et Vipers med store ambisjoner. Daglig leder Marcussen uttaler at ambisjonen er å plukke med seg 4 titler. Men det må også inn noen forsterkninger. Planen er, ifølge Marcussen og øke spillerstallen fra 14-15 spillere til 19

-Det kommer til å bli langt flere kamper neste år, og da trengs det mer bredde så et par nye spillere kan forventes inn, men ingen store forandringer.