Sørnett

Ønsker å skape en hockeykultur på Sørlandet

Mads Gabriel Scott: Daglig leder i Kristiansand Ishockeyklubb

Mads Gabriel Scott: Daglig leder i Kristiansand Ishockeyklubb

Kristiansand ishockeyklubb er en ganske ung ishockeyklubb, og klubben jobber hardt for å skape et hockeymiljø her på Sørlandet.

Publisert:

Kristiansand ishockeyklubb ble dannet i 1992 og arenaen sto ikke ferdig før i 2011. Idda arena er sett som en av de mest moderne ishallene i hele Norge. Klubben fokuserer blant annet på likestilling, mangfold og inkludering. Kristiansand ishockeyklubb har lag i alle aldere, alt fra 3 år til 70 år, så alle kan spille ishockey her. Det å drive klubben godt er viktig og de jobber hardt for å få fram nye ishockeyspillere fra Sørlandet forteller daglig leder Mads Gabriel Scott.

- Jeg håper vi får en spiller herfra i Get-ligaen (øverste divisjon, journ.anm.). Det kan skje, men vi er avhengig at spillerne ønsker det selv og legger ned det treningsarbeidet som trenges. Jeg tror ikke vi spiller i Get-ligaen om noen år, men forhåpentligvis en gang. Det er viktig at vi har et godt grunnlag i bunn og vi driver en god klubb, forteller han med et smil.

Det at klubben er den eneste ishockeyklubben på Sørlandet fører til at de må reise langt for å spille kamper mot andre lag.

- Det er ikke så mange klubber i nærheten. Vi har Stavanger og Skien som nærmest, men man blir vant til det etterhvert. Vi skulle gjerne ønske at det var flere ishaller i byen og på Sørlandet, men vi tar det vi har nå og reiser dit vi må for å spille kamper.

Fra Sverige til Kristiansand for hockey
Et av lagene man finner her er U9-10 laget. Christer Linder er en av trenerne på dette laget. Han har bakgrunn fra ishockey i Sverige og har dermed en del erfaring med ishockey fra før. Laget ble startet for drøyt to år siden. Han kom ned hit fordi sønnen var på hockeyskole her og ble etterhvert spurt om å ta over laget som trener. Linder forteller at det er et godt samhold i laget.

[img190164_2LM]

- Det har vært veldig spennende med denne gjengen. Det er en veldig geografisk spredd gjeng. Vi har jo bare en ishall i regionen, så folk kommer fra for eksempel Vennesla, Arendal eller Flekkerøya. Det betyr at man treffer folk som man vanligvis ikke ville truffet. Man bygger et litt breiere kontaktnett, så det er givende for mange. Akkurat med dette laget her, så er det sånn at veldig mange har en utenlandsk bakgrunn. Foreldrene har et litt annerledes fokus på idretten enn det de norske foreldre har, så det er spennende, legger han til.

 

Forskjellige nasjonaliteter
På dette laget er det personer fra 11 forskjellige nasjonaliteter, men de klarer å kommunisere med hverandre på forskjellige måter forteller daglig leder.

- Ja, noen snakker gjennom ishockeyen, man andre snakker jo norsk, svensk, engelsk så vi klarer å forstå hverandre. Alle er her på grunn av ishockeyen, så det er ikke noe problem, sier daglig leder Mads Gabriel Scott.

[img190164_3LM]

Ishockey er en relativt ny idrett for mange på Sørlandet. Mads Gabriel Scott forteller at noen blir litt overasket når de finner ut man kan spille ishockey i Kristiansand også. De som kommer hit trives veldig godt og blir en del av gruppa. For dem som vurderer å starte med hockey så sier Scott at alle er velkomne.

- Ishockey synes vi er verdens beste barneidrett. Det finnes ikke skader i ishockey, det er en myte. Vi har null skader så lenge jeg har vært her. Du får alt av mestring, motorikken med skøyter, du får styrke og ikke mist være en del av et lag, avslutter han med.