Sørnett

Ønsker en plass i finalen

Kristiansandsjenta Brigithe Børrestad (17) og hesten C’est manu er i gang med de siste forberedelsene før deltakelse i Arctic Equestrian Games (AEG) i Vestfold. Børrestad håper på å komme til finalen.

Publisert:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=i-uK-KBBR80[/youtube]

- Jeg har veldig lyst til å komme til finalen. Det er bare de fire beste som gjør det, så det hard konkurranse om plassene, sier Brigithe Børrestad (17).

Om få dager reiser hun for første gang til Stokke i Vestfold for å delta i Norges største hesteshow, Arctic Equestrian Games. I hennes klasse konkurrerer hun mot fem andre ryttere.

- Jeg har tidligere vært med på internasjonalt stevne i 2008, men det er første gang jeg deltar i AEG, forteller Børrestad.

- Det er landslagstreneren og Norges Rytterforbund som går gjennom landslagstreninger, stevner og tidligere prestasjoner denne sesongen for å velge ut hvem som får delta, sier hun.

Selv om 17-åringen ikke har tidligere erfaringer fra stevnet er hun ikke nervøs.

- Jeg har ingen nerver. Det har jeg aldri hatt, konstaterer rytteren.

- Dressurridning er øvelser som utføres med hest. Det er om å gjøre å få rytteren til å se minst mulig synlig ut. Jo høyere opp i nivå du kommer, jo vanskeligere er øvelsene. Grenen krever styrke og smidighet, forklarer Børrestad.

Det er mye jobb som ligger bak uttaket. Brigithe Børrestad er i stallen hver dag mellom tre og seks timer hver dag.

- I løpet av den tiden har vi en treningsøkt på mellom 50 og 70 minutt, sier hun.

Kristiansandsjenta forteller at hun nylig begynt å ri intermediaire, som er det nest høyeste nivået.

- I forhold til alderen min skal jeg egentlig ikke ri dette nivået før om noen år. Fremover vil jeg har lyst til å delta mer i det, samt gjøre det bra på innendørs NM, avslutter Børrestad.