Sørnett

Ønsker fast tilbud for psykisk utviklingshemmede:

- Vi vil få flere ut i naturen

Emmeline Rapstad gleder seg over aktiviteter i solen.
 Foto: Camilla Ingebrigtsen

Emmeline Rapstad gleder seg over aktiviteter i solen. Foto: Camilla Ingebrigtsen

Den Norske Turistforening Sør sitt arrangement «Friluftsliv for utviklingshemmende» har hatt stor suksess i Arendal og Grimstad, endelig er tilbudet tilbake i Kristiansand.

Publisert:

Regelmessig fysisk aktivitet eller trening gir overskudd i hverdagen og har mange positive effekter på både fysisk og psykisk helse. Forrige uke var DNT Sør sin fritidskveld for utviklingshemmede endelig tilbake i Kristiansand. Den Norske Turistforeningen har lenge vært engasjert i å tilby aktiviteter og arrangementer for personer med ulike behov, og har lagt ned stort innsats for å skape et inkluderende og tilgjengelig fellesskap.

Etter en lengere pause grunnet for få frivillige og stor usikkerhet rundt finansiering til prosjektleder, var dette første arrangement siden høsten 2022.

Emmeline Rapstad gleder seg over aktiviteter i solen.
 Foto: Camilla Ingebrigtsen

Emmeline Rapstad gleder seg over aktiviteter i solen. Foto: Camilla Ingebrigtsen

En av deltakere, Emmeline Rapstad, forteller hun er veldig glad for at det finnes slike arrangementer.
«Jeg syntes det er gøy å være ute så jeg liker veldig godt at det finnes tilbud som dette».

Er det noen aktiviteter du savner i hverdagen?
- Fotball, sier Rapstad med stor entusiasme.

Prosjektleder i inkluderende friluftsliv i Den Norske turistforening, Ingrid Røed, deler Rapstads glede og påpeker viktigheten av sosialisering og frisk luft for alle.

- Psykisk utviklingshemmede har i dag mange fine tiltak, men veldig få av de er ute i naturen. Det blir veldig ofte til at man sitter inne og koser seg med godteri, derfor tilstreber vi å få til et tilbud som vil få flere ut i naturen, sier Røed.

Prosjektleder i DNT Sør, Ingrid Røed, håper arrangementet vil bidra til mer tid tilbrakt i naturen.
 Foto: Camilla Ingebrigtsen

Prosjektleder i DNT Sør, Ingrid Røed, håper arrangementet vil bidra til mer tid tilbrakt i naturen. Foto: Camilla Ingebrigtsen

Røed påpeker videre at det fortsatt er et stort forbedringspotensiale for andre brukergrupper i byen.

- De som har en type utviklingshemning har veldig mange fine tilbud her i byen, det er for eksempel færre tilbud for voksne med funksjonsnedsettelser men vi streber for å ha et tilbud som passer alle.

DNT Sør planlegger å arrangere flere fritidskvelder i fremtiden og har som mål å få til et fast tilbud for psykisk utviklingshemmede i lokalsamfunnet, slik de har i Arendal og Grimstad.

- Aktivitet generer aktivitet. Målet nå er å få et stabilt tilbud som det er kontinuitet i, det vil forhåpentligvis føre at flere kommer tilbake og tar med seg flere, avslutter Røed.