Sørnett

Ønsker flere unge i curling

Lagarbeid: Alle mann til pumpene.

Lagarbeid: Alle mann til pumpene.

Curling er en idrett som engasjere flere og flere, fra klubblag til bedrifter, men det er fortsatt få unge som bedriver idretten.

Publisert:

Curling er en idrett få i Norge kjenner godt, og desto færre som aktivt holder på med. Dette er litt rart, med tanke på at Norge har utmerket seg veldig bra i me

[img189442_2RM]

sterskap i mange år. Da Norge overraskende vant OL-gull i 2002 med skip Pål Trulsen, fikk mange øynene opp for sporten. Lag Ulsrud tok over arven etter Trulsen i 2006. Selv om de kanskje er mest kjent for de såkalte "klovnebuksene" som de brukte for første gang i OL i Vancouver i 2010, så har laget opparbeidet seg en imponerende CV med medaljer i OL, VM og EM.

Curlingklubb, men ingen curlingbane

Christiansand Curling Club (CCC) er en relativt gammel klubb. Klubben ble stiftet i 1992 av en gjeng med entusiaster som ønske å skape et curling-miljø på sørlandet. Iveren etter å få på plass en curlingklubb var stor, men problemet var at det ikke var noen curlingbaner å spille curling på. Klubben eksisterte i mange å uten at det ble spilt noen kamper. De var ikke før i 2011 at det kom curlingbaner i Kristiansand. Idda Arena inneholder ishall for både hockey og kunstløp, og fire curlingbaner.

Det var først i fjor vinter at CCC deltok i sitt aller første norgesmesterskap. Tom Høiland, styreleder i CCC, forteller at klubben ikke har som målsetning å konkurrere med de aller beste.

- Vi ligger et par nivåer under de aller beste, vi fikk en oppvisning av lag Ulsrud i NM i fjor det skal sies at vi ikke er noen toppidrettsutøvere noen av oss, selv om vi hører til Norges Idrettsforbund. Det er mer en hobby.

Klubben består av flere lag. Hvilket lag som skal spille turneringer er ikke bestemt. Curlingen må kombineres med jobb.

- Vi bytter på hvem som spiller turneringer. Det er egentlig avhengig av hvem som har tid og lyst.

For få unge

Curlingen vokser i popularitet og spesielt som en bedriftsidrett. Det er tre divisjoner fordelt på 26 lag for bedriftscurling her i Kristiansand. Bedriftscurling er med på å engasjere, og øker oppmerksomheten rundt idretten og CCC. Selv om flere og flere prøver curling er det altfor få unge, mener Høiland.

[img189442_3LF]

- Ja det er mest litt eldre menn som spiller, vi har seks til sju medlemmer som spiller for juniorlag, som er for dem under 25. Vi ønsker at flere unge skal begynne med curling, sier Høiland.

- Det er ikke like lett som i andre lagidretter som fotball og håndball, hvor du blir med i et lag. I curling hvor laget består av maks fire spillere så er det ikke like lett å startet, du er avhengig av en liten gjeng som har lyst til å drive med curling, sier Jon Sverre Karterud, styremedlem i CCC.

[faktaboks]