Sørnett

Ønsker ikke parkeringshus

Mange: Det var mye folk på onsdagens bystyremøte. Flesteparten stemte for nytt parkeringsanlegg. Foto: Anders Bilet

Mange: Det var mye folk på onsdagens bystyremøte. Flesteparten stemte for nytt parkeringsanlegg. Foto: Anders Bilet

Avgjørelsen om å lage et nytt parkeringsanlegg under torvet blir ikke mottatt like godt blant alle. Blant annet Miljøpartiet De Grønne og Demokratene er kritiske.

Publisert:

- Vi er kraftig i mot, sier Hans Petter Horve til Sørnett.

På bystyremøtet onsdag ble det gjort enda klarere at parkeringsanlegget ved torvet vil bli realisert. Av de 52 representantene til stede, stemte 46 for et parkeringshus.

32 stemte for et parkeringsanlegg på både Øvre og Nedre Torv. De resterende stemte enten i mot hele anlegget, eller for det bare på Øvre Torv.

[img67200_2RM]

Stor motstander
Hans Petter Horve i Miljøpartiet De Grønne viste seg som den største motstanderen mot det nye parkeringsanlegget som ble vedtatt onsdag.

- Vi har vært i mot hele veien. Dette står stikk i strid med formålet om å få bilene ut av byen, sier Horve overfor Sørnett, under pausen i bystyremøtet.

På talerstolen viste Horve også en tydelig motstand mot reguleringsplanen.

- Det er nok parkeringsplasser per dags dato. Dette vil ødelegge torvet, og i tillegg er kostnadene usikre, sa Horve på talerstolen i bystyret onsdag.

Talen til Horve ble etterfulgt av et forslag, der Horve mente det ville være på sin plass med en folkeavstemning om saken. Folkeavstemningen ble nedstemt, med 48 stemmer mot fire.

- Eksisterer allerede på gateplan
Vidar Kleppe i Demokratene deler oppfatningen til Miljøpartiet De Grønne, og mener parkeringsanlegget ikke vil få flere folk til byen.

[img67200_3RM]

- Dere ønsker liv i kvadraturen, men det får vi ikke av et parkeringshus, sa Kleppe på talerstolen.

Vidar Kleppe er tydelig på hva han mener om parkeringsanlegget overfor Sørnett.

- Helt unødvendig. Behovet for parkeringsplasser i Kristiansand, som etterlyses i forbindelse med innføringen av parkeringsanlegget, eksisterer allerede på gateplan, mener Kleppe.

- Det er heller ikke gunstig med et parkeringshus på dette stedet, som er blant de mest hellige i Kristiansand, fortsetter han.

Vil tenke langsiktig
Flere partier representert i bystyret la vekt på fremtiden når det kom til avgjørelsen.

- Det er ikke nok biler per dags dato til å fylle det nye parkeringshuset, men vi bygger for fremtiden, sa Helene Knudsen i Høyre.

Arbeiderpartiets Åse Paulsen mener en må se på miljøaspektet ved å innføre det nye parkeringshuset.

- Vi må se på miljøaspektet og få bilene vekk fra gata, sa Paulsen på talerstolen.

Venstre ønsker også å få bort parkeringsplassene på gateplan. Derfor la de inn et forslag på onsdagens bystyre.

- Vi ønsker å innføre parkeringsanlegget. I tillegg vil vi fjerne like mange parkeringsplasser på gateplan, som det vil komme i anlegget, sa Eva Kvelland i Venstre. Forslaget ble nedstemt, med 34 av 52 stemmer.

Bilder av planene under:

[imagebrowser id=320]