Sørnett

Ønsker trådløst nettverk på Sørlandssenteret

Dag Vige er positiv til gratis trådløst nettverk på Sørlandssenteret. Men mener likevel kommunens er å kjempe om Kvadraturens gjennomføring av trådløst nettverk. Foto: Venstre.

Dag Vige er positiv til gratis trådløst nettverk på Sørlandssenteret. Men mener likevel kommunens er å kjempe om Kvadraturens gjennomføring av trådløst nettverk. Foto: Venstre.

Fra neste år får du kanskje mulighet til å logge deg på et gratis trådløst nettverk på Sørlandssenteret. Reaksjonene er positive.

Publisert:

Senterleder, Ruben Storevold, forteller til NRK at dette tiltaket er viktig for en moderne handel, fordi flere og flere bruker mye internett på telefon. I tillegg mener han at flere kunder ønsker å finne informasjon om produktene uten å bruke sitt eget abonnement.

Nettverket kan tidligst være på plass neste år, forteller Storevold.

Positive reaksjoner

Inne på senteret har kunder og ansatte mye positivt å si om tilbudet som nå ligger til vurdering.
- Jeg er veldig positiv til det tilbudet. Det gjør det lettere for kunder og ansatte, forteller Tina Rasmussen, butikksjef hos Cmyk.

Hun liker tanken på at hun kan sitte hvor hun vil på senteret og jobbe med for eksempel arbeidsrelaterte
ting.
- Nettverket på senteret er ustabilt, og det er ikke bra, forsetter Rasmussen.

[img95945_2RS]

På Mester Grønn litt lenger nede i gangen er de også glade for at senterledelsen tenker nytt.
- De fleste er på nett på om dagen, derfor er det veldig positivt med et slikt tilbud. Både for kunder og ansatte, forteller nest lederen Veronica Solheim.

For og mot

Senteret har åpning av den nye delen neste uke. Da blir det Norges største kjøpesenter. Inne i den gamle delen sitter to jenter på kafe og snakker over en kaffekopp.
- Vi syns det er et veldig positivt om det kommer et gratis trådløst nettverk som dekker hele senteret. Da slipper vi å bruke 3G nettet, forteller Andrea Kring Pedersen og June Mørch.

Ingen av jentene har mobiltelefonen oppe på bordet. De står for at det er en fin ting, men har også argumenter mot.
- Dette er også et sted for å være sosial. Vi er sjelden alene her, og da vil vi ikke sitte her og bare kikke på telefonen, legger jentene til.

[img95945_3RS]

Et gratis nettverk på Sørlandssenteret ser ut til å bli mottatt med glede også nede i sentrum. Venstre-politiker i Kristiansand kommune, Dag Vige, syns dette er et flott tilbud.

- Om det blir gjennomført er det et bra tilbudet til folket. Det er en fordel for kunder, ansatte og det sosiale.
Vige var mannen som la frem en interpellasjon om Wi-Fi i Kvadraturen i kommunens Bystyremøte i sommer.

Leder for Kristiansand Kvadraturforening, Harald Andersen, er enig med Venstre-politikeren.- Jeg syns det er fint hvis Sørlandssenteret også ønsker å få til et trådløst nettverk neste år.

Les også: - Må holde meg innendørs 

Trådløst Kvadraturen

Interpellasjonen Vige la frem tidligere i år har lagt grunnlaget for stor diskusjon om trådløst nettverk i Kristiansand.
Selv om han er positiv til forslaget på Sørlandssenteret, mener han likevel at kommunen har et større ansvar for sentrum.

- Sørlandssenteret er et kommersielt senter, mens sentrum er et kulturelt knutepunkt, en møteplass. Derfor faller det naturlig at det offentlig engasjerer seg mer om sentrum, avslutter Dag Vige.

- I Kvadraturen finnes det en del bedrifter og lokaler som tilbyr gratis trådløst nettverk, men parallelt med dette jobber vi med å få større områder vi kan dekke med trådløst nettverk. Mange norske kunder er dekket med 4G i byen, men vi tror at Wi-Fi soner ville vært enda bedre, spesielt for utenlandske turister, uavhengig av hva Sørlandssenteret ønsker, avslutter Andersen