Sørnett

Oskar Sødal med finalehåp i EM

- Føler jeg har fått ryddet plass i hodet

Foto: Privat

Foto: Privat

Denne helgen arrangeres EM i roing i Slovenia. Oskar Sødal (27) fra Kristiansand Roklubb har forhåpninger om å kunne gå helt til A-finalen, selv om han er fornøyd om han skulle komme til B-finalen.

Publisert:

I februar sa Sødal opp jobben sin i NRK for å kunne satse på å bli tatt ut til OL neste år. Dette mener han at allerede har hatt effekt, og at han stiller mer forberedt mot dette mesterskapet.

- Før så kunne jeg jo ikke bare tenke på roing hver dag, jeg måtte jo også tenke på jobb. Så jeg føler at jeg nå har fått rydda litt plass i hodet slik at jeg har mer energi, forteller Sødal.

De siste ukene har Sødal og landslaget hatt mange harde treningsøkter, før han og de andre på landslaget nå lar kroppen hvile med litt lettere økter i sluttfasen før EM i Slovenia.

Foto: Privat

Foto: Privat

Beinhard kamp om plassene
Det er tøff konkurranse i kampen om OL plassene neste år. Oskar sitt store mål er å bli tatt ut til OL, men forteller at han har en vanskelig oppgave med å vise seg plassen verdig.

- For å ta en fotballsammenligning, så er det sånn at de to som foreløpig ligger an til plassene, er som to spisser som bare bøtter inn mål. Og da er spørsmålet hvorfor skal man bytte ut de spissene, så jeg må først og fremst vise meg frem i EM som den reserven jeg er, og at jeg kan prestere om jeg først får sjansen. Det viktigste for meg blir rett og slett å fokusere på meg selv, og ta muligheten dersom den skulle by seg, forklarer han.

Foto: Privat

Foto: Privat

Landslagssjefen Mark Emke (63) forteller også at Sødal må være blant de to beste for å bli tatt ut til lettvektsdobbel i OL. Ettersom Oskar foreløpig er tredjevalget er det grunnen til at han i dette mesterskapet ror i lettvektsklassen i stedet.

I EM har Emke tro på at Sødal kan gjøre det bra i B finalen, men samtidig er det et håp om at han kan kvalifisere seg til A finalen.

- Jeg tror ikke han kan nå helt til A-finalen, men man kan håpe. Realistisk sett håper jeg han kan få til et godt løp i B-finalen, men vi får se, forteller Emke.