Sørnett

Over 80 deltagere på Rally bursdag

Foto: Andreas Torp

Foto: Andreas Torp

På lørdag gikk Rally Sørland av stabelen på grusveiene i Mandal og over 80 deltagere testet ferdighetene sine.

Publisert:

Sist oppdatert: 08.05.2023 kl 14:06

Under årets NM runde av Rally Sørland ble det mye folk og moro, og på årets rally var det meldt på 84 stykker og dette er løpsleder Ole Dybvik Apeland veldig fornøyd med.
- Det er en flott mengde med deltagere med tanke på at mange er berørt av pandemien og de utgifter som er, forteller han. Apeland forsetter med at det er en nedgang med deltagere og skylder på at interessen har dabbet av de siste årene. Før pandemien var det rundt 120 som deltok, men siden har arrangementet hatt et stabilt antall på rundt 80-90 deltagere.

Ole Dybvik Apeland
 Foto: Privat

Ole Dybvik Apeland Foto: Privat

Feiret 90 år

Kristiansand Automobil Klubb feirer 90 år i 2023 og Apeland er veldig fornøyd med at så mange deltok og publikum koste seg med NM runden og feiringen av KAK.
- Løpet arrangeres på dugnad og ved hjelp av frivillige og jeg vill takke alle som stilte opp slik at det ble et fint løp og en fin feiring av klubben, forteller Apeland.

60 av 84 fulførte

Av de 84 som deltok i Rallyløpet var det bare 60 av de som fullførte, og for Vegard Andersen ble utfallet noe helt annet.
- Vi hadde god flyt igjennom hele løypa, men så kom svingen litt fort, forklarer Andersen. Han forsetter med at han skulle legge bilen pent i grøften slik at han kunne kjøre videre uten å ødelegge bilen, men isteden endte løpet med en runde på taket og ned i grøften. Andersen vet fortsatt ikke hvordan det skjedde, men er sikker på at det blir mange timer i låven, forteller han med et smil før han setter seg i ambulansen for en sjekk.

Vraket av Vegard Andersen sin bil
 Foto: Andreas Torp

Vraket av Vegard Andersen sin bil Foto: Andreas Torp

Skogbrann ble festbrems

Rallyløpet ble avbrudd før den siste etappen ble satt i gang, da det ble meldt om skogbrann i løypa. Apeland forteller at brannen var under kontroll, men etappen ble avlyst siden brannvesenet måtte ha tilgang.
- Vi kunne ikke sette igang igjen for vi kunne bare ha veiene stengt så lenge vi har søkt om, men det ble en fin dag uansett, avslutter Apeland.