Sørnett

Paraply eller softis på 17. mai?

Folk kan belage seg på solskinn på 17. mai. Her fra skoletoget i 2014. Arkivfoto: Eirik Haugen.

Folk kan belage seg på solskinn på 17. mai. Her fra skoletoget i 2014. Arkivfoto: Eirik Haugen.

Statsmeteorologene har svaret.

Publisert:

- Det ser bra ut med tanke på oppholdsvær i Kristiansand 17. mai, og det kan bli en del sol, sier statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes.

Dermed slipper skolebarna å gå på stylter i sølepytter, og både store og små kan belage seg på en fin ramme rundt markeringene av 201-årsdagen til Norges Grunnlov. Festklare russ bør likevel merke seg at værgudene har valgt å legge inneværet til dagen før dagen.

- Noe nedbør skal passere i løpet av lørdagen, og det vil bli litt økning i vinden til opp mot liten kuling fra vest. Lørdagen blir det også lavere temperaturer med under 10 grader, så det ser ikke ut til å bli noen kjempedag, sier Moxnes.

Sol på Himmelspretten

Kulingen vil gjøre seg gjeldende også på 17. mai, noe som kan gi ustabile forhold for løping med ertepose på hodet eller egg på skje. Temperaturen vil imidlertid bli høyere enn på lørdagen.

- Søndagen ser det ut som at nedbøren vil ha passert, og temperaturen vil stige til over 12 grader. Vinden vil også minke litt utover kvelden på søndagen, forteller meteorologen.

Det nærmeste døgnet vil være preget av varierende skydekke og lokale byger, med temperaturer på 12 til 13 grader. Deretter vil det bli oppholdsvær frem til helgen, så også på Kristi Himmelfartsdag vil kristiansanderne få anledning til å bunkre opp på D-vitaminer i solskinnet.

Anbefaler softis

Været på de røde dagene foran oss ser dermed ut til å bli papraplyfritt, og rådet fra statsmeteorolog Moxnes er krystallklart.

- Jeg kan helt klart anbefale softis.