Sørnett

Pedersen tar over Jerv

HOVEDTRENER: Steinar Pedersen blir hovedtrener i Jerv. Her fra sin tid i Lillestrøm. FOTO: Wikimedia commons

HOVEDTRENER: Steinar Pedersen blir hovedtrener i Jerv. Her fra sin tid i Lillestrøm. FOTO: Wikimedia commons

Den tidligere Start-spilleren klar for sin første jobb som hovedtrener.

Publisert:

Kun et år etter han la opp som fotballspiller, er tidligere Start-spiller Steinar Pedersen klar for sin første trenerjobb. Hellemyr-gutten tar over FK Jerv fra 1. desember, det har klubben bekreftet på sine egne hjemmesider.

- FK Jerv har med denne signeringen skaffet seg en trener som ønsker å være med på å skape og prege et ambisiøst utviklingsmiljø. Hans toppspillerreferanser og personlige profil vil gi klubben verdifullt bidrag i utvikling av sin prestasjonskultur, skriver Jerv om valget av 38-åringen som ny hovedtrener.

Grimstad-laget rykket i overlegen stil opp fra 3.divisjon denne sesongen. Likevel fikk ikke lagets danske trener Peer Danefeld fortsette, til tross for at han ønsket å fortsette i klubben han har ledet siden 2011.

Erfaren
Pedersen har det siste året jobbet som spillerutvikler i Start og har trenerutdannelse på UEFA A-lisens-nivå, noe Jerv meldte spilte inn på valget den gamle forsvarsspilleren.

Pedersen har dog også masser av erfaring fra sin karriere som spiller. Over 200 kamper for Start, fem sesonger i Lillestrøm og et kort opphold i Strømsgodset har han på samvittigheten.

Han tilbragte også tre sesonger i den tyske storklubben Borussia Dortmund mellom 1996 og 1999. Der fikk han ingen kamper, men rakk likevel å vinne Champions League i 1997. Selv om han aldri spilte fikk vinnerlagets norske innslag medalje for triumfen mot et Juventus-lag som inneholdt spillere som Zinedine Zidane og Alessandro Del Piero.

Fotballfamilie
Som trener blir han dog ikke den første i familien. Far, Erik Ruthford Pedersen er en kjent skikkelse i gangene på Sør Arena etter en årrekke som keepertrener i klubben. Han har også ledet laget som hovedtrener og spilt for klubben.

Bror Kjetil Ruthford Pedersen har også gjort seg bemerket på fotballbanen. Som sin to år yngre bror har han også spilt i Start, samt en rekke andre Tippeliga-klubber, i tillegg har han spilt for lag i toppserielag i land som Sverige, Danmark og Østerrike. Han har også trenererfaring fra Mandal.

Steinar Pedersen tiltrer sin nye stilling som hovedtrener for Jerv 1. desember, og har skrevet under på en kontrakt for tre år.