Sørnett

Pendler daglig mellom to kulturer

FOTO PRIVAT Jobber for å bekjempe kriminalitet

FOTO PRIVAT Jobber for å bekjempe kriminalitet

Allerede som niåring flyktet Bewar Omar fra borgerkrig og fattigdom som herjet i Kurdistan. Da han kom til Norge møtte han fordommer.

Publisert:

"Jeg merket preg av det nynazistiske miljøet når jeg vokste opp i Kristiansand"

Bewar kommer opprinnelig fra Kurdistan men vokste opp på Justvik i Kristiansand. Her merket han rasismen som fantes, men følte ikke selv at han ble så utsatt for rasisme. Det var de med litt mørkere hud enn meg som ble mest utsatt for rasisme og trakassering, forteller han.

"Ikke muslim nok"

Jeg møter mest fordommer fra andre muslimer fordi de mener at jeg ikke er "muslim nok". På lik linje med de så tilhører jeg religionen islam. Etter at jeg kom til Norge startet jeg tidlig å integrere meg, men jeg blir likevel ikke norsk nok. Jeg føler jeg står på midten av to kulturer og pendler mellom disse. Ute blant folk er jeg mer norsk enn hva jeg er hjemme. Jeg føler meg både som en utlending her i Norge, men også i hjemlandet mitt, forklarer Bewar.

 

 

"Viktig og verdifull jobb"

Som ungdom inkluderte han seg selv i det lokale miljøet hvor han vokste opp. I dag opplever han at nye innvandrere som kommer hit henger mer i gjenger, og mengder seg sammen. De snakker for eksempel på samme språk, dette er en av grunnene til at integrering går dårlig, forteller Bewar.

Bewar jobber som kriminalitetsforebyggende miljøvern i Kristiansand kommune. Jobben går ut på å kartlegge ungdomsmiljøene i Kristiansand. Samtidig som man prøver å forebygge kriminalitet ved å snakke med ungdommer og gjenger. Det er en viktig jobb som kan hjelpe flere, forteller han.

Etter sian-demostrasjonen og koranbrenningen i Kristiansand har han blant annet snakket med ungdommer som har reagert og føler seg såret etter hendelsen.

Les også :Koran-brenning skapte reaksjoner

 

 

Nyheter Vis flere

Kampen mot marin forsøpling

Kampen mot marin forsøpling

Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.

Kristiansands unge sier deres meninger
Er gresset grønnere i Kristiansand?
Oppstart av IK Start kvinner har hjulpet på interessen for kvinnefotball i Kristiansand