Sørnett

Populær utstilling på Sørlandets kunstmuseum

Frank Falch viser Sørnett et bildet av Amaldus Clarin Nielsen.

Frank Falch viser Sørnett et bildet av Amaldus Clarin Nielsen.

Utstillingen «Byen og Landsdelen» som er å se på Sørlandets kunstmuseum har tiltrukket seg flere besøkende og konservator Frank Falch (52) er godt fornøyd med oppmøte.

Publisert:

-Utstillingen «Byen og Landsdelen» handler om kunst fra Sørlandet.  Vi ønsker å vise kunsten Sørlandet har å tilby og hvordan kunsten har utviklet seg gjennom tidene. Sørlandets kunstmuseum er først og fremst et museum for Sørlandet, forteller Frank Falch.

Utstillingen åpnet 2015 og varer til 2017. Museet som befinner seg i hjertet av Kristiansand, har selv kjøpt inn kunstverk fra forskjellige kunstnere. Kunsten de har utstilt i den aktuelle utstillingen er fra 1800-tallet og fram til vår tid. Utstilt på museet er det ikke bare bilder, men også kunsthåndverk fra Sørlandet eller fra kunstnere fra Sørlandet.

- Jeg mener at utstillingen vår er for alle aldersgrupper. Vi har hatt en god del med skoleklasser her på besøk, men vår utstilling tiltrekker selvfølgelig også de voksene, sier Frank Falch til Sørnett.

Museet har også et ekstra barnemuseum som tilbyr de yngste å oppdage kunsten på sin egen måte. I 2015 hadde Sørlandets kunstmuseum 20 års jubileum. Dette feiret de med samlingspresentasjoner, utstillinger fra kunstnere og ulike foredrag fra 4-5 kunstnere. Nå jobber Falch og de andre ansatte med nye utstillinger av blant annet Sidsel Hanum og Anawana Haloba.

- Vi ønsker å tiltrekke enda flere besøkere. Utstillingen «Byen og Landsdelen» varer helt frem til 2017 men vi har 3 rom som vi skifter ut i jevne mellomrom, sier Falch.

Nyheter Vis flere

Kampen mot marin forsøpling

Kampen mot marin forsøpling

Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.

Kristiansands unge sier deres meninger
Er gresset grønnere i Kristiansand?
Oppstart av IK Start kvinner har hjulpet på interessen for kvinnefotball i Kristiansand