Sørnett

Populære stressmestringskurs

Eline Alvestad prosjektleder for mestringskurset

Eline Alvestad prosjektleder for mestringskurset

På stressmestringskursene får sørlendinger øve seg på oppmerksomhetstrening.

Publisert:

Lærings- og mestringssenteret ved Sørlandet Sykehus har opplevd stor pågang ved årets stressmestringskurs. Alle plassene til kurset er revet bort og prosjektleder Eline Alvestad håper på støtte fra statsbudsjettet til å sette opp flere kurs til neste år.

- Målet er 96 deltakere og det er ikke noe problem. Det siste kurset i år er allerede fullt, og vi holder på å fylle opp kurset i januar.

 

Flest kvinner

Cirka 70 prosent av deltakerne på kurset er kvinner, men Alvestad tror likevel ikke dette betyr at kvinner er mer stresset enn menn.

-  Grunnen kan være at kvinner er mer interessert for å gå på kurs, men også at kvinner har lettere for å gå mer inn i seg selv og innrømme at de er stresset eller har utfordringer. Menn har ofte en større terskel rundt slike temaer.

 

[img116237_2RS]

Mer stress i arbeidslivet

- Vi er for lengst forbi den tiden da det var tid til å puste litt mer, sier kursdeltaker Anne Kathrine Bakken. Hun mener de fleste av oss utsettes for en veldig kravmentalitet der alle skal prestere hele tiden. Bakken synes kurset har vært et godt verktøy for å roe seg ned og å lære hvordan hun skal sette grenser og lytte til seg selv.

 

Mindfulness

Stressmestringskurset baserer seg på oppmerksomhetstrening, også kalt mindfulness. Mindfulness handler om å være tilstede i nuet. Det skal være en praktisk og effektiv metode for å redusere stress, mestre hverdagsutfordringer og øke livskvaliteten. Kurset er for de som er i jobb og står i fare for å bli sykmeldt, eller allerede er sykmeldt. Man trenger henvisning fra lege for å delta.