Sørnett

Praksisen er i gang!

Jan Arne og Aisha samarbeider om å lage en TV-sak om Baneheia. De ønsker å kunne jobbe med krimjournalistikk i fremtiden. Foto: Marta S. Johansen

Jan Arne og Aisha samarbeider om å lage en TV-sak om Baneheia. De ønsker å kunne jobbe med krimjournalistikk i fremtiden. Foto: Marta S. Johansen

Vi er tilbake på Sørnett for å oppdatere deg på det nyeste både lokalt og nasjonalt! Første- og andreårsstudenter er spente på den fire ukers lange praksisen som venter dem.

Publisert:

Aisha Fulani og Jan Arne Engesveen er førsteårsstudenter på journalistikkstudiet på Gimlekollen. De forteller at det er første gang de er med i en redaksjon og at de er spente på forsettelsen.

- Det blir kjekt å få litt mer erfaring i journalistikken slik at man kan videreføre det når vi kommer ut i jobb, sier Jan Arne.

- Jeg håper at vi lærer mye ute i felt. Jeg har litt erfaring fra medier og kommunikasjon fra VGS og der lagde vi reportasje med journalistiske trekk, men vi gikk ikke i dybden. Det vil jeg lære og hvordan man får mest mulig ut av arbeidet sitt.

Skriver sak om Baneheia

Aisha og Jan Arne lager nå TV-sak om Baneheia. De vil få et intervju med både forfatter og advokaten for å høre hvordan det ligger an i gjenopptakelseskommisjonen. De vil også ta turen til Kristiansand sentrum for å høre folkeopinionen.

- Det er en spennende sak. Noen mener at det var de rette som ble dømt, men vi har også de som er i tvil fordi de ikke finner nok bevismatrialet på at det var Kristiansen. Det er et følelsesladd tema.

Vaktsjefrollen

[img199916_2RM]

Flere på andreåret får prøve seg som vaktsjef og Ole Håve er førstemann ut. Han sier at han ville få en smak på å ha en lederstilling og prøve å hjelpe andre studenter til å yte best mulig.

- Forhåpentligvis kan jeg prøve å være til god hjelp til medstudentene. Jeg og kan ta feil, men det er viktig at andre observerer at man kan gjøre feil. Det viktigste er å gjøre sitt beste og prøve.

Hvilke forventninger har du til dine medstudenter?

- Jeg forventer at alle skal prøve å gjøre det de kan for å ha et best mulig resultat. Jeg vil at de skal være engasjert og motivert når de kommer inn døren på morgenen. Det er viktig at de har en idé og at de vet hva de vil med saken sin.

Tror du at du kunne tenke deg å være vaktsjef i et mediehus i fremtiden?

- Ja, det hadde vært artig, men slik som det er nå så mangler jeg erfaring. Men etter hvert som jeg samler mer erfaring tror jeg at det kunne vært en fin utfordring.

Sørlandske mediehus følger med på studentene!

[img199916_3RM]

Mari Horve Reite er frontsjef i Fædrelandsvennen. Hun var på besøk på fredag da studentene var i idéfasen. Hun kom med gode tips om hvordan man finner de gode sakene og hvordan man skal få lesere interessert til å klikke inn på saken.

- Lykke til med praksisen. Så vil jeg minne om at vi følger med på Sørnett og ser etter talenter der. Hvis dere søker jobb hos oss, sjekker vi sakene deres på Sørnett, forteller hun.

Sander Heggheim er journalist hos NRK Sørlandet. Han sier over telefon at det hender at NRK titter innom.

- Vi er inne og sjekker av og til. Det har hendt at vi har sitert Sørnett innimellom når dere har hatt internpraksis.

[img199916_4LM]

Tror dere vi kan bli noe konkurranse for dere?

- Det kan godt være! Vi får håpe at dere klarer å grave frem litt gode saker som vi kan løfte og ta tak i til hele landet da til våre riksflater både på tv, nett, radio. Det er en utfordring til dere å finne de gode sakene.

Til slutt forteller han at praksisen er viktig for at studentene skal få teste litt og få en smakebit på hvordan den virkelige verden er.

- Bruk praksisen godt og finn de gode sakene slik at dere er best mulig rustet til dere skal ut i redaksjonene i ekstern praksis.

Skal lage ungdomsmagasin

[img199916_5RM]

Rita Hadib gleder seg til internpraksis, selv om hun har gjort dette før. Siden hun er journalistikkstudent på andre året fikk hun valget mellom magasin og radio. Valget hennes falt på magasin blant annet fordi hun vil være med å skape noe som skal ut til ungdommer.

Hva er dine forventninger til praksisen?

- Jeg gleder meg mest til å bli utfordra og skrive nye saker med nye ideer. Håper på å få skrevet enda bedre saker enn i fjor. Nå har jeg litt mer kjøtt på beina siden jeg har studert journalistikk i 1,5 år.

[img199916_6RS]

Magasingruppen skal lage et ungdomsblad for ungdommer som skal sendes til de fleste ungdomsskolene i Kristiansand.

Hvorfor valgte du magasin?

- Jeg valgte magasin for å utfordre meg selv. Jeg vil også lære meg å skrive bedre.

Christian Wullf er videolærer ved NLA og han forteller at internpraksis er et perfekt sted å gjøre feil.

- Her kan man teste ting som skal perfeksjoneres i arbeidslivet. Det er viktig å få erfaring for å skjønne teorien. Jeg har veldig tro på dette kullet for alle er veldig motiverte, avslutter han med et smil.