Sørnett

Prioriterer langløp

Foto: Team NPRO

Foto: Team NPRO

Geir Ludvig Aasen Ouren prioriterer Marcialonga fremfor NM i langrenn.

Publisert:

Turrennet Marcialonga kolliderer med helgens NM i langrenn på Gåsbu. Geir Ludvig Aasen Ouren har valgt å prioritere rennet i Italia. Aasens fravær, sammen med Svein Tore Sinnes gjør at det er en svekket delegasjon fra Agder, som går Norgesmesterskap på Gåsbu i helgen. Dette kunne langrennstrener Arild Jørgensen bekrefte.

- Vi stiller uten de sterkeste løperne fra Agder i år, som en følge av at Marcialonga går samme helg, sa treneren til Fædrelandsvennen.

Videre fortalte Jørgensen til avisen at han var skuffet over at NM var lagt til samme helg som langløpet i Italia, som går av stabelen søndag.

Satser på cup
Sørnett har ikke lyktes å komme i kontakt med Aasen Ouren for en kommentar om at han har valgt å satse på det prestisjefylte turrennet som er en del av Swix Ski Classics. Skicupen er delt opp i seks forskjellige løp, hvor blant annet Marcialonga, Birkebeinerrennet og Vasaloppet er inkludert.

Første renn i cupen gikk av stabelen i Tsjekkia tidligere i januar. Der endte Aasen på 21.plass, i et renn Anders Aukland vant, med bror Jørgen på en tredje. På andreplass kom den tidligere Tour de Ski-vinneren Lukas Bauer.

Fortid fra Verdenscupen
Aasen Ouren, som tok det siste navnet etter å ha giftet seg med skiskytteren Borghild Ouren, komme opprinnelig fra Kristiansand, men har de siste årene bodd på Vingrom utenfor Lillehammer. Langrennsløperen debuterte i Verdenscupen tilbake i 2000, og har 44 starter bak seg på det ypperste nivået.

De siste årene har sørlendingen satset på langløp, og gikk i 2011 inn i laget Team NPRO. Der er han i dag en av seks eliteløpere i stallen, blant de seks er også Vibeke Skofterud, som i fjor vant Vasaloppet med rekordtid.